Filmvetítés a fűtőműn

2020.06.22. 18:32

Indul a külvárosi mozi

Folytatja a Mondolo Egyesülettel közös „városmetamorfózis” nevű programját a Szegedi Távfűtő Kft. Ezúttal a Belvárosi Mozit is bevonták a kezdeményezésbe, és egy szabadtéri filmszínházat alakítanak ki a RÓKUS I. fűtőműből.

S. Z.

Szeged, 20200622. Fûtõmû utca. festik a fûtõnûvet, retrotévének. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Ez úgy fog kinézni, hogy a fűtőmű Nyitra utca felé néző oldalára egy hatalmas tévékészüléket festenek a fiatal művészek, amiből a vetítővászon lesz. A tervek szerint szombatonként lesznek majd az ingyenes az előadások esténként 21 és 23 óra között.

Retro mozi lesz hétvégenként a fűtőműnél.
Fotó: Frank Yvette

Az első vetítés most szombaton lesz, és a Mamma Mia! című zenés filmet mutatják be. Vannak lakók, akik már most attól tartanak, hogy nagy hangzavar lesz a környéken emiatt, de a szervezők szerint erről szó sincs. Annak viszont örülnek, hogy a környékbeliek végre együtt szórakozhatnak a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet után. Ha pedig szombaton esne az eső, vasárnap pótolják az előadást.

Korábban a Szetáv felsővárosi II-es fűtőművére festettek fecskéket a Mondolósok. A különleges ötlet Ézsiás Ta­­más okleveles földtudományi kutatótól származik, a street art festményt pedig Marton Ákos és Vinkó Leó készítette. Érdekesség, hogy a fűtőműre nemcsak festettek, hanem fecskefészkeket is elhelyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában