Helyi közélet

2020.06.09. 09:47

Nem maradtak el műtétek

Jelenleg 1182 embert tartanak nyilván aktív fertőzöttként, míg a gyógyultak száma 2248-ra emelkedett.

S. Z.

Újra jár a kormányablakbusz a megyében.

Fotó: Szilágyi Gergely

– Zavartalan a vérellátás, és a koronavírus-járvány miatt sem volt benne fennakadás – válaszolta a Délmagyarország kérdésére az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette, hogy műtétek sem maradtak el vérhiány miatt, a készleteket pedig folyamatosan figyelik.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy vasárnap csak hat új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, jelentősen csökkent a fertőzöttek száma, a gyógyultak pedig már kétszer annyian vannak, mint az aktív fertőzöttek.

Jelenleg 1182 embert tartanak nyilván aktív fertőzöttként, míg a gyógyultak száma 2248-ra emelkedett.

A vasárnap meghalt két idős emberrel 548-ra nőtt az elhunytak száma, jelenleg 385 beteget kezelnek kórházban, közülük 21-et kell lélegeztetni.

Újra jár a kormányablakbusz a megyében.
Fotó: Szilágyi Gergely

Csongrád-Csanád megyében pedig újraindult a járvány miatt egy ideig szünetelő kormányablakbusz. Minden hónap harmadik csütörtökjén Csengelére, Pusztaszerre és Balástyára, pénteken pedig Baksra és Ópusztaszerre látogat el a mobilizált ügyfélszolgálat. A buszban többek között személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, gépjárművezetői engedéllyel kapcsolatos ügyeket lehet intézni.

Hódmezővásárhelyen – a polgármesteri hivatal korábbi tájékoztatása szerint – jelenleg 56-an vannak hatósági karanténban, ennek megsértése miatt nem indult eljárás. Azt is írták, hogy a Kovács-Küry Idős­korúak Otthonában jelenleg 169 ellátott van. A kórházból visszaküldött tíz betegből három idős elhunyt, egy beteg visszakerült a kórházba.

A piaccal kapcsolatban a város saját hatáskörben úgy döntött, hogy eltörli a korábban meghozott 500 fős maximális limitet, viszont arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a javasolt másfél méteres védőtávolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában