Szeged

2020.06.24. 12:32

Óvatosan biciklizzen a Petőfi Sándor sugárúton! – Fotók

Nagyot döccent a Petőfi Sándor sugárúton biciklivel? Nem véletlen, elég éles a kerékpárút felmart része, és az aknafedő sem épp biciklibarát.

Munkatársunktól

Óvatosan biciklizzenek ezen a szakaszon! Fotó:DM

Néhány hete a Petőfi Sándor sugárúton néhány helyen lezárták a kerékpárutat, mert munkálatokat folytattak, ehhez kellett a hely.

Lyukakat ástak, csöveket cseréltek ki. Ennek már több hete. Fotó:DM

Lyukakat ástak, csöveket cseréltek ki. Ennek már több hete. A munkások azóta eltűntek, a munka befejeződött, a lezárás megszűnt.

Az egyetlen szépséghibája a kerékpárútnak, hogy a Tisza Lajos körút és a Nemes Takács utca közötti szakaszon több helyen felmarták a bicikliutat, és úgy is hagyták. Az aszfalt széle éles, és nemcsak keresztben, de hosszirányban is belevágtak.

Óvatosan biciklizzenek ezen a szakaszon! Fotó:DM

Az éles aszfalt az arra közlekedők kerékpárjaiban okozhat kárt. Aki nem számít a felmart útra, és nem lassít időben, annak akár defektet is okozhat a jelenség.

Hosszirányban is felvágták az aszfaltot. Fotó: DM

Megkérdeztük a szegedi Városüzemeltetési Irodát, hogy mikor számíthatnak újra a biciklisek rendes kerékpárútra. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában