Igaz, a víz még elég hideg

2020.06.08. 13:13

Sokakat vonzott hétvégén a Tisza

A víz még igen hűsítő volt, ez azonban nem riasztotta vissza a családokat attól, hogy a Tiszán vagy annak partján töltődjenek fel a hétvégén. A Heffner család most először kajakozott együtt, kihasználva a szombati szép időt.

Kiss Anna

Szeged - 2020.06.06. Kevesen voltak a Tisza-parti Fokán a napfürdőzők, de a Csónakdába folyamatosan érkrztek a kajakozni vágyók. Képen: Heffner család Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Hosszú idő után szombaton vég­­re napsütésnek és 27 fokos me­­legnek örülhettünk – ez sokakat a vízpartra csábított. A víz viszont még hideg volt, ezért a legtöbben csak a Tisza partján napoztak vagy épp a lábukat merítették bele a vízbe. A Laposon a homokos parton sétálgatták a családok és a fiatal párok, mint mondták, örülnek, hogy végre beköszöntött a nyár, így ebéd előtt kicsit élvezték a Tisza szépségét. Úgy tűnt, a közös süt­­kérezések és bográcsozások ideje még nem jött el, sokan tartottak a korábbi napokban megszokott zivataroktól.

Kevesen voltak a Tisza-parti Laposon a jó idő ellenére.
Fotó: Karnok Csaba

A Fokán viszont már sorban álltak a szegediek, hogy kajakot béreljenek a Csónakdában. Az üzemeltető, Varga Zoltán la­­punknak elmondta, a múlt héten nem volt olyan nap, hogy ne áztak volna meg, viszont szombaton sokakat kicsaloga­tott a jó idő, folyamatosan ér­keztek hozzájuk a családok, párok, baráti társaságok.

Többek között a Heffner család is, amely három gyerekkel szállt vízre. Az édesapától megtudtuk, a fiatalok még nem ültek kajakban, így izgatottan várták a családi evezést. Elmondta, ere­­detileg piknikezni indultak a Fokára, aztán egy hirtelen jött ötlet megváltoztatta az útitervet, így a közös ebédből uzsonna lett a kajakozás után.

Lubickolni ugyan nem le­hetett még, de Rehák Attila és Örsvári Gabriella is a vizet választotta kikapcsolódásként. Attila most volt először kajakozni a Fokán, míg Gabi gyakran jár ki oda, hiszen szerinte jól ellazít ez a mozgásforma. Ők ebéd után választották a Tiszát a feltöltődéshez.

A folyó ezt követően Algyőre sodort minket, ahol hétvégén nyitott meg a szabadstrand. Jól látható módon idén továbbfejlesztették a területet. Többek között partélrendezés volt, ki­­irtották az aljnövényzetet, va­­lamint füvesítettek is, így még nagyobb terület van napozásra, illetve a strandröplabdapálya is friss homokot kapott. A legtöbben viszont ott is csak napozni bátorkodtak, így a ví­­zimentőknek sem akadt túl sok dolga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában