Bővítette szolgáltatásait a Belvárosi Mozi

2020.06.12. 12:00

Virtuális valóság élmény várja majd a látogatókat – Fotók

Virtuális valóság élménnyel, emlékmúzeummal és forgatási fortélyokat bemutató részleggel bővítette szolgáltatásait a szegedi Belvárosi Mozi a zárva tartás ideje alatt. Fesztivállal, színvonalas műsortervvel és gyakorlati, egészségvédelmi intézkedésekkel készülnek a várva várt kapunyitásra.

Koós Kata

Szabó Éva Andrea: Fesztivállal készülünk a nyitásra. FOTÓK: FRANK YVETTE

Hideg zuhanyként érte a járványhelyzet miatti kényszer bezárás a szegedi Belvárosi Mozi munkatársait. Mindenekelőtt azért, mert az intézmény csupán néhány hónappal március 11. előtt, hosszú felújítási szünet után, tavaly decemberben nyitotta meg újra kapuit a közönség előtt – mondta el lapunknak Szabó Éva Andrea, a mozi vezetője.

Forgatási trükkök és VR-élmény

A zárvatartás ideje alatt a felújítás második üteme zajlott az intézményben. – A tavalyi felújítás során új terek nyíltak meg, melyeket most kihasználtunk. A pincében olyan filmes trükköket, játékokat mutatunk majd be az érdeklődőknek, melyeket a forgatások során alkalmaznak. A green box trükktől kezdve a gyorsítás és lassítás technikáján át az autós jelenetek felvételének demonstrálásáig – magyarázta Szabó Éva Andrea.

Az első emeleti kiállítótérben a mozi termeinek három névadójáról, Zsigmond Vilmosról, Csőke Józsefről és Balázs Béláról nyílik majd interaktív elemekkel színesített emlékkiállítás. – Különleges attrakcióként kifejezetten a mi számunkra készült egy Zsigmond Vilmos virtual reality film Mátyássy Áron rendezésében – közölte.

Az épület harmadik emeletén pedig VR mozi és Game room várja majd a látogatókat, ahol szintén virtual reality filmeket és játékokat nézhetnek, illetve próbálhatnak majd ki. Ha a járványhelyzet engedi, az új szolgáltatásokat már júliusban szeretnék megnyitni a látogatók előtt.

Pótolják az elmaradt előadásokat

– A nagy filmforgalmazók a tavaszi bemutatóikat mind késő nyárra, kora őszre halasztották. Júliusban azonban már két nagy film megjelenik, Christopher Nolan Tenet című filmje, valamint a Mulan élőszereplős változata is – mondta.

Az elmaradt pszichológiai, életvezetési és gyermekelőadásokat ősszel pótolják majd, továbbá a rendszerint tavasszal rendezett Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál is szeptember 8–12. között várja majd a látogatókat. – Éppen a filmfesztivál nyitónapján fogjuk ünnepelni a mozi fennállásának százéves évfordulóját. Idén rekordszámú, összesen 538 alkotással pályáztak – közölte.

Készen állnak a nyitásra

Szabó Éva Andrea kifejtette: reménykednek, hogy június 16-án az Országgyűlés megszavazza a járványhelyzet végét, ugyanis teljes mértékben felkészültek már a kapunyitásra, melyet fesztivállal ünnepelnek majd, amelynek vetítéseire kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet a nézők.

– Összeállítottunk egy műsort. Ezek részben olyan filmek, melyeket már nem vagy csak egy-két napig tudtunk játszani, mint az Emma, A láthatatlan ember, A feltaláló vagy Szabó István új filmje, a Zárójelentés. Emellett az egyik forgalmazótól kapunk olyan filmeket, melyeket különböző fesztiválokon mutattak be ebben az évben vagy tavaly, és díjat nyertek – részletezte, majd hozzátette: a műsor mellett az egészségügyi kockázatok minimalizálása céljából sejthető szabályozásra is igyekeztek felkészülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában