Eddig nem sikerült

2020.07.10. 12:29

Behajtanák a kártérítést a makói szoborrongálókon

Megpróbálják behajtani a helyreállítás költségeit a makói Fátyol-szobor megrongálóin, az eredmény azonban kétséges: az elmúlt három évben ez egyetlen vandál akció után sem sikerült.

Szabó Imre

Fátyol Misi visszavárja a vonóját.

Fotó: Szabó Imre

– A makói önkormányzat min­­den esetben megpróbálja be­hajtani az okozott kár értékét a rongálókon – tájékoztatta la­punkat a városháza, miután az ezzel kapcsolatos gyakorlatról érdeklődtünk.

Ez természetesen nemcsak szobrok, hanem például padok, egyéb köztéri tárgyak esetében is így van. Ugyanakkor az elmúlt 3 évre visszatekintve egyetlen alkalommal sem sikerült pénzt behajtani a rendőrkézre került tetteseken.

Fátyol Misi visszavárja a vonóját.
Fotó: Szabó Imre

Azért jártunk ennek utána, mert mint emlékezetes, a na­pokban ismét megrongálták Fátyol Mihály cigányprímás fő­­téri szobrát: kitörték a kezéből a vonót.

Arról is beszámoltunk, hogy a rendőrség ezúttal megtalálta a tetteseket. Három 16 év körüli fiatalról van szó, akik június 28-án este 6 körül követték el tettüket. Ellenük csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége megalapozott gyanúja miatt in­­dult eljárás. Az esetről szóló cikkeinkhez hoz­­zászólók közül többen felvetették: jó lenne, ha valamilyen formában megtérítenék a helyreállítás költségét.

A szobor kezéből még mindig hiányzik a vonó, de a városházán azt hallottuk, ez már nem lesz sokáig így. A kártérítéssel kapcsolatos rend­őrségi egyeztetésre, illetve a szükséges jogi lépések megtételére várhatóan a jövő héten kerül sor. A költségeket az önkormányzat megelőlegezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában