Vádat emeltek ellenük

2020.07.28. 12:04

Bosszúból ismerősükre akarták gyújtani annak kunyhóját

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és társával szemben, akik 2018 őszén, ittas állapotban egy korábbi barátjukat akarták megleckéztetni.

delmagyar.hu

Forrás: Unsplash

A vádirat szerint a vádlottak és a sértett régebb óta ismerték egymást, barátságban is voltak, ami azonban 2018 tavaszára megromlott. Még ugyanazon év őszén ittas állapotban felháborodtak volt barátjuk SMS üzenetén és elhatározták, hogy rágyújtják a házát.

Magukhoz vettek egy doboz hígítót, majd biciklivel a Szeged külterületén lévő kunyhóhoz mentek. A sértett ugyanis az ártéri erdőben lakott, a saját maga által készített fából, pozdorjából épített és fóliával borított ingatlanban. A vádlottak röviddel éjjel 11 óra körül értek az ingatlanhoz, amelynek kerítéskapuját berúgták, majd a hígítót a kunyhó bejáratára locsolták és elővettek egy öngyújtót, hogy azt meggyújtsák.

Arra számítottak, hogy a sértett már alszik, de még mielőtt az öngyújtót használták volna, észrevették, hogy a kunyhóból fény szűrődik ki. Erre az ajtót rángatni kezdték, amelyet a sértett édesanyja nyitott ki és közölte, hogy a fia nincs otthon. A vádlottak ekkor közölték a nővel, „szerencséd van mama, hogy te vagy és nem a fiad, különben lángolna az egész bódé”.

A vádlottak a sértett édesanyjával felhívatták fiát és közölték, hogy menjen haza, beszélni akarnak vele. A telefonhívást követően a sértett nem mert hazamenni, értesítette a rendőséget, míg az őt váró vádlottak magukhoz vettek egy baltát, hogy eredeti szándékuknak megfelelően végezzenek a sértettel. A rendőrök a vádlottakat a töltésen tetten érték, előállították és őrizetbe vették.

A főügyészség a vádlottakkal szemben többek között emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségükről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában