Helyi közélet

2020.07.05. 18:57

Megújul Honvéd városrész rendelője

Elsősorban a Honvéd városrészben élő páciensek járnak a makói Tulipán utcai rendelőbe, amit most felújít az önkormányzat. A beruházás 12 és fél millióba kerül.

Munkatársunktól

A rendelőre erősen ráfért már a felújítás.

Fotó: DV

Naponta 50–80, de például a szezonális influenza idején ennél is több beteg fordul meg a Tulipán utcai rendelőben, amelyet most felújítanak Makón. Várkonyi Katalin, aki három éve, Sánta Sándor utódjaként rendel ott, azt mondta, már nagyon rosszak voltak a körülmények, szerinte a hatvanas években nyúltak utoljára az épületegyütteshez.

A rendelőre erősen ráfért már a felújítás.
Fotó: DV

– Télen szinte az utcát fűtöttük, a vakolat mállott, a csempék potyogtak – mondta. Azt, hogy sok volt a panasz, a városrész önkormányzati képviselője, Varga Ferenc is megerősítette.

A makói városvezetés öt éve döntötte el, hogy minden rendelőt megújít a városban. Ez a munka a Hollósy Kornélia és a Justh Gyula utcában már befejeződött, a Kálvin utcában még folyik, a Tulipán utcában pedig most indul – emlékeztetett a polgármester, Farkas Éva Erzsébet. A Tulipán utcait is hamarabb akarták kezdeni, de a járványhelyzet közbeszólt. A beruházásra 12,5 milliót fordít az önkormányzat.

A munkára makói vállalkozást, a Gold PeFa Kft.-t kérték fel. A cég ügyvezetője, Petrovics Attila, aki egyébként maga is itteni páciens, azt mondta, kicserélik az ajtókat-ablakokat, lesz fűtés- és világításkorszerűsítés, de új festést és belső burkolatot is kap az épületegyüttes. Amíg nem végeznek a munkával, addig konténerben fogadják a betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában