Közlemény

2020.07.15. 16:08

Szúnyogirtás volt szerda este Szegeden

delmagyar.hu

2020.07.13. Telekgerendás Békés megyében elindult a földi szúnyogirtás Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György (illusztráció)

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. földi kémiai csípőszúnyog-gyérítést tervez július 15-én, azaz ma és holnap, amennyiben az időjárás is kedvezőnek bizonyul.

Az irtás földi-kémiai melegködös eljárással történik. Lassú menetben végig járjuk Szeged utcáit. A gép hangos és meleg füstöt képez. Ez a füst felszáll, elterül 200 méteres szélességben. Ahogy a füst kihűl, szép lassan leszáll és behatol mindenhová, ekkor fejti ki hatását. Az irtószer ugyanaz, mint a légi irtásnál Deltasect Plus 1,2 ULV, 0,6l/ha dózisban.

A kijuttatott csekély mennyiségű készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alattlebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

1. A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

2. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani

és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

3. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

4. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A csípőszúnyog gyérítés hatékonyságnövelése érdekében ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában