Helyi közélet

2020.07.14. 15:30

Védőnői szolgálat lesz a régi rendelőből

Kiss Anna

Szeged 2020.07.09. Csongrádi sgt 63 Védõnõi szolgálat Képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Torok Janos

Szeptembertől bővül a Szegedi Tudományegyetem védőnői szolgálata, miután a közgyűlés úgy döntött, az üresen álló önkormányzati épületet térítésmentes használatra adja az egyetemnek. Így ősztől már a Csongrádi sugárút 63. szám alatti ingatlanban is fogadják a gyermekeket és szüleiket. Megkerestük az intézményt, hogy mikortól vehetők igénybe a szolgáltatások. Kérdésünkre elmondták, jelenleg még nem az SZTE kezelésében van az épület, mert az önkormányzat tatarozást végez ott, csak ezt követően, valamikor a nyár során kapják kézhez a kulcsokat. A szegedi városvezetés azt a tájékoztatást adta, hogy most a nyílászárók cseréje és a helyiségek kifestése zajlik, erre 5,5 millió forintot fordítanak. Mint írták, az ingatlan önkormányzati tulajdonban marad, csupán használatba kapják a védőnők, akiknek 2007 óta a Szegedi Tudományegyetem a munkáltatójuk. Az IKV Zrt. köt majd üzemeltetési szerződést az egyetemmel. Így szeptember elsejétől lesz itt nyitva a védőnői szolgálat.

Felújítják a Csongrádi sugárút 63. szám alatti ingatlant, ahol ősztől védőnők
dolgoznak. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

A Csongrádi sugárút 63. szám alatt júniusig két gyermekorvos rendelt, akik átköltöztek a Gáspár Zoltán u. 7/C alatti, nemrégiben átadott, új rendelőbe.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Védőnői Alapellátási Egysége három részlegből áll. Egyik az Ifjúsági Védőnői Szolgálat, ahol huszonhárom főállású védőnő dolgozik, a másik az Anyatejgyűjtő Állomás, ahol három védőnő, két kisegítő és egy gépkocsivezető szolgálja a lakossági igényeket. A harmadik egység a Területi Védőnői Szolgálat, ez bővül most egy újabb rendelővel, a feladatokat összesen ötvenhét védőnő látja el szerte a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában