Javították, de további felújításra lenne szükség

2020.08.07. 20:40

Az autósok szerint döccenős a 43-as Makón

Panaszkodnak a makói autósok a 43-as főútvonal városi szakaszának minőségére – azt követően is, hogy egy részét a Magyar Közút nemrégiben felújította. Tegnap emiatt tartottak bejárást az érintett útszakasznál.

Szabó Imre

Az autósok is panaszkodnak.

Fotó: Szabó Imre

– További forrásokat kell keresni a 43-as főútvonal makói szakaszának rendbetételére; ennek érdekében a város önkormányzata, a megyei közgyűlés és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága is lépéseket tesz – ez a végkicsengése annak a bejárásnak, amire csütörtökön került sor a Maros-parti városban.

A 43-as főútvonal Makót 5 kilométer hosszan szeli át és ebből az Aradi utca elején egy 1 kilométeres szakasz felújítása kezdődött el májusban, amit az út fenntartója, a Magyar Közút Nzrt. végzett el saját költségvetéséből. Mint azt látni is lehetett, a burkolatot kisebb-nagyobb felületeken 5-10 centiméter mélyen felbontották és meleg aszfalttal pótolták.

Mágori András az egyik „döccenős” aszfaltfoltnál.
Fotó: Szabó Imre

A munka nagyjából egy hónap alatt befejeződött, az autósok azonban nem voltak elégedettek a minőséggel.

Ezek miatt a panaszok miatt a város önkormányzata levélben fordult a Közút megyei igazgatóságához, Mágori András makói városüzemelési tanácsnok pedig, aki a közgyűlésnek is tagja, a megyén keresztül jelezte a problémát. Ennek eredményeként került sor a csütörtöki találkozóra, ahol a társaságot Hunkó József, a megyei igazgatóság vezetője képviselte.

Mágori András lapunknak azt mondta, konstruktív és együttműködő volt a megbeszélés, amelyen elhangzott: a Magyar Közút kiemelt területként kezeli a 43-as főútvonal makói szakaszát, amit az is jelez, hogy az idei felújítási keret mintegy 60 százalékát Makón használják fel – többek között a Maros-híd felújítására is.

Az autósok is panaszkodnak. Fotó: Szabó Imre

Ahhoz azonban, hogy a belvárosi szakasz teljes egészében megújulhasson, illetve a most szakaszosan felújított aszfalt is, meg kell rá keresni a forrást.

A bejárással kapcsolatban megkérdeztük a Magyar Közút kommunikációs osztályát is. Amint válaszolnak, visszatérünk a témára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában