Friss hírek

2020.08.06. 15:49

Jogerős Joób Márton letartóztatása

A Kecskeméti Törvényszék helybenhagyta a Járásbíróság végzést, amivel egy hónapra elrendelte Joób Márton és hét társa letartóztatását.

Munkatársunktól

Városi közgyűlés A képen Joób Márton önkormányzati képviselő (Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke) látható.

Fotó: Kuklis István

A Kecskeméti Törvényszék helybenhagyta a Járásbíróság végzést, amivel egy hónapra elrendelte Joób Márton, korábbi szocialista országgyűlési képviselőjelölt, szegedi önkormányzati képviselő és hét társa letartóztatását.

A férfiakat több százmilliós áfacsalással gyanúsítják. A megalapozott gyanú szerint 2013. január 1-e és 2017. december 31-e között egy olyan bűnszervezetet működtettek, amelynek az volt a célja, hogy egy szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaság kijátssza az adófizetési kötelezettségét.

A gyanú szerint a bűnszervezetben érintett gazdasági társaságok a költségvetésnek összesen 254.965.449.- forint vagyoni hátrányt okoztak. A törvényszék döntésével a Kecskeméti Járásbíróság határozata jogerőssé vált, vele szemben nem lehet fellebbezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában