Helyi közélet

2020.09.15. 10:56

Ajándék járt a kérdőív kitöltéséért

Valamivel több mint kétszázan kitöltötték a klíma- és egészségtudatos kérdőívet a hétvégén rendezett Vásárhelyi Ízök Fesztiválon, a Klíma-Pont standnál.

Munkatársunktól

Mint azt személyes tapasztalatairól kérdésünkre Bozókiné Szabó Ildikó regionális klímareferens elmondta: meglepte a kiemelkedő érdeklődés, az idősebb korosztály volt talán a legkíváncsibb.

A jelentkezők nem csupán letudták a tesztet, kérdésekkel fordultak a témában jártas szakemberekhez. És pont ezzel a céllal alakították ki a Klíma-Pontot, illetve azért, hogy felmérjék a vásárhelyiek tájékozottságát a klímaváltozásról, az egészségtudatos életmódról. Szabó Ildikó szerint az összesítés alapján általában közepesnek mondható a válaszadók ismerete.

A klíma- és egészségvédelem összefüggéseiről, így a hőhullámok okozta szív- és érrendszeri problémákról, veseelégtelenségről, allergiás megbetegedésekről, a levegőminőségről és a légzőszervi betegségekről, a mindenkori klímahelyzet egészségünkre gyakorolt hatásairól tájékozódhattak a vásárhelyiek a rendezvényen. A teszt kitöltése után energiatakarékos izzót kaptak, óránként pedig extra ajándékot sorsoltak. A gyermekeket kézműves-foglalkozással és játékos feladatlapokkal várta a Klíma-Pont csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában