Az idősügyi támogatásokról is döntöttek

2020.09.23. 15:00

Önkormányzati lakások sorsa és idősügyi támogatás – ezeket is tárgyalták ma a bizottsági üléseken

Szeptember 25-én tartja következő ülését Szeged közgyűlése, ami előtt a testület bizottságaiban vitatják meg a testület elé kerülő javaslatokat. Szeptember 23-án a pénzügyi, a foglalkoztatási és a kulturális bizottság ült össze a városháza sajtótermében.

S. Z.

Szeged 2020.09.03. Városháza Polgármesteri Hivatal Sztrájk Fotó: Török János (TJ) Délmagyarország - DM

Fotó: Török János

Szó volt egyebek mellett arról, hogy módosítják az önkormányzati tulajdonában lévő lakásokat szabályzó rendeletet, mert vannak problémás ügyfelei az IKV-nak. A bérleti díjakon nem emelnek, de a jogcím nélküli bérlők ügyeit próbálják kezelni. Ide tartoznak például a szolgálati lakások bérlői, akik a szolgálati jogviszony vége után váltak jogcím nélküli használóvá. Ők egyszer, maximum 5 évig kérhetnek elhelyezést, akkor ha nincs közüzemi és más tartozásuk.

Tárgyaltak a fogyatékosügyi támogatási keretről is. Kiderült, hogy összesen 27 pályázat érkezett ezekre a pénzekre. A foglalkoztatási bizottság 120 és 350 ezer forint közötti összegeket javasolt szétosztani közöttük. Az idősügyi alaphoz több, összesen 54 pályázat érkezett. Itt is jellemzően pár százezer forintos támogatásokat hagyott jóvá a bizottság az Idősügyi Tanács javaslatai alapján.

A kulturális bizottság felülvizsgálta a a szegedi városi fenntartású óvodák 2020/2021-es munkatervét is. Az elkészült munkaterv figyelembe veszi a tagóvodák hagyományait, összehangolja rendezvényeit, a közös programokat. Az óvodák nagyobb része reggel 6 órától este fél hatig tart nyitva, de van néhány kivétel is. A Tünde téri például már reggel fél hattól fogadja a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában