Fel kell majd újítani

2020.09.15. 12:37

Eladnának egy Széchenyi téri házat

Eladná a szegedi önkormányzat a Széchenyi tér 13-as szám alatti házat, és ezt a döntést támogatta keddi ülésén a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága is.

S. Z.

Forrás: maps.google.com

Fotó: Balazs Andrea

A műemléket nyilvános liciten értékesítenék, és a pályázati alapár 340 millió forint. Aki a legtöbbet ajánlja, azé lehet. A jogszabályok szerint magánszemély és úgynevezett átlátható szervezet is megvásárolhatja. Utóbbi akár részvénytársaság is lehet.

Az önkormányzat honlapjára már felkerült az adásvételi szerződés tervezete is. Ebből kiderül, hogy a vevőnek a szerződés aláírása utáni három éven belül fel kell újítania az ingatlant. Erre egyszer kérhet egy egy éves halasztást.

Az építésügyi hatóság engedélyét kell majd kikérnie az új tulajdonosnak. Fotó: maps.google.com

Az épületet 1810-ben építették, Vedres István tervei alapján. Polgári háznak épült, pincével, földszinttel és egy emelettel. Később lakásokat, közös- és üzlethelyiségeket alakítottak ki benne. Az ingatlan leírása szerint az üzletek a földszinten voltak. A pince rossz állapotban van, viszont a tetőszerkezetnek elképzelhető, hogy nincs komolyabb baja, legalábbis nem hajlik be – olvasható a leírásban.

Tehát mindenképpen hozzá kell nyúlni, és a vevőnek ehhez, egyebek mellett, ki kell kérnie az építésügyi hatóság engedélyét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában