Szeged

2020.09.01. 18:48

Elköltözött a Belgyógyászati Klinika

A sürgős eseteket továbbra is a 410 ágyas klinikai tömbben működő sürgősségi betegellátó osztály fogadja.

Munkatársunktól

20200814 Szeged Szeged Megyei Jogú Város II. Kórháza Kálvária sgt. 57. SZTE Szent-györgyi Albert Klinikai központ Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A Korányi fasor 8–10. szám helyett most már a Kálvária sugárút 57. szám alatt, vagyis a II-es kórházban fogadja betegeit az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika – derült ki a Szegedi Tudományegyetem közleményéből.

A II-es kórházban fogadja betegeit az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika. Fotó: Török János

A portaszolgálatot most már a 62/341-677-es telefonszámon lehet elérni, míg az előjegyzés a 62/544-999-es és a 62/546-874-es számon zajlik továbbra is.

A rendszeresen előjegyzett betegek a változásokról értesítést kapnak. A sürgős eseteket továbbra is a 410 ágyas klinikai tömbben működő sürgősségi betegellátó osztály fogadja.

A költözésre azért volt szükség, mert szeptember 1-jétől a Korányi fasoron lévő épületben zajlik az akut pszichiátriai ellátás, valamint itt alakították ki a sürgősségi pszichiátriai ambulanciát, továbbá az oktatás, az igazgatás, a szakorvosképzés és a kutatás is ebben az intézményben történik.

Szeptember 1-jétől a Korányi fasoron lévő épületben zajlik az akut pszichiátriai ellátás, valamint itt alakították ki a sürgősségi pszichiátriai ambulanciát. Fotó: Karnok Csaba

A rehabilitáció és a krónikus ellátás átmenetileg Makón marad, de amennyiben a járványhelyzet úgy alakul, a későbbiekben ezt is visszaköltöztetik Szegedre, a Korányi fasorra, a jövő év első felében.

Kiderült, korszerű és nagyobb Pszichiátriai Gondozó épül Szegeden, a Mars tér 20. szám alatt. A tervek szerint késő ősszel lehet majd használatba venni az uniós forrásból létrejövő épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában