Helyi közélet

2020.09.15. 10:59

Osztalékstop lesz jövő év elejéig a járvány miatt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt felszólítja a hitelintézeteket, hogy 2021. január 1-jéig hosszabbítsák meg az osztalékfizetés felfüggesztését.

A bankoknak fel kell készülniük a személyes helyett az esetleges újbóli írásbeli panaszügyintézésre és a jelzáloghitelekhez kötődő igazolások, dokumentumok ilyen befogadására is. A panaszkezelés mellett egyebek közt a fiókok nyitvatartására, az intézményi kommunikációra, az ATM-es készpénzfelvételre és -befizetésre is kitér a fel­szólítás.

A személyes banki ügyintézés arányának csökkentése, és ezzel együtt a hitelkérelmek gyors elbírálása és az üzletmenet-folytonosság biztosítása érdekében az MNB egy további, fontos információkat tartalmazó körlevelet is megjelentetett. Ebben a lakó- és kereskedelmi ingatlanok érték­becslésének, a közjegyzői okiratba foglalt hitel- és biztosítéki szerződéseknek, illetve a jelzálogjog bejegyzése iránti kérelem igazolásának írásbeli, digitális benyújtásának szabályait határozza meg egy esetleges veszélyhelyzet idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában