Jótékonyság

2020.09.05. 18:29

Ötezer kacsa a határon túli beteg gyermekekért + videó

Ötödik alkalommal rendezték meg a Rotary Kacsaversenyt, ismét ötezer sárga kacsa szállt vízre.

K. A. R.

Szeged 2020.09.05. Tisza kacsa úsztató verseny Képen: Rotary kacsaverseny Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Török János

Szombaton minden a jótékonyságról és a beteg gyermekek gyógyításáról szólt a Partfürdőn. Mire célba értek a Két lábon vagy két keréken a Gyerekklinikáért! jótékonysági program sportolói, valamint mindenki elfogyasztotta a szintén jótékony célú Szegedi Gulyásfesztiválon készült ételeket, elkezdődött a Rotary Club Szeged Dóm programja.

Fotó: Török János

Farkas Ákos, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke lapunknak elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a járványhelyzet ellenére ekkora népszerűség övezte az idei programjukat. Mint mondta, ismét azt kérték a szegedi polgároktól, hogy álljanak egy jó ügy mellé. Bárki válthatott egy kacsajegyet, cserébe pedig egy gumikacsát kapott. A versenyt megelőző napokban az Árkádban lehetett rajtszámos kacsára jegyet váltani, ezek versenyeztek a célig egy terelő gumisáv mentén.

A befolyt összeget a határon túli szívbeteg gyermekek gyógyítására fordítják, hiszen két éven keresztül ők koordinálják az országban a Gift of Life (GOL) „Ajándékozz életet” programot. Farkas Ákos hozzátette, az idei GOL program első műtétjét szeptemberben végzik el Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában