Átadták a díjakat

2020.10.29. 16:16

Gardi Dominika és Kis Máté Szeged Sportolója elismerést kapott – Galéria

A koronavírus-járvány miatt, a szokásostól eltérően, ezúttal nem tavasszal, a Szeged napja ünnepségsorozat időpontjában, hanem október 29-én köszöntötték a szegedi városházán azokat a sportolókat és szakembereket, akik Szeged Sportolója és Szeged Sportjáért elismerésben részesültek.

Munkatársunktól

Az okleveleket és emlékérméket Szécsényi Rózsa, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át a városháza dísztermében.

Fotó: Frank Yvette

Szeged Sportolója díjat kapott a Tornádó Team fiatal görkorcsolyázója, Gardi Dominika, valamint a Szeged Box Club 26 éves ökölvívója Kis Máté. Gardi Dominika többszörös magyar bajnok, Európa- és világkupa harmadik, Európa-bajnoki hatodik és világbajnoki nyolcadik helyezett görkorcsolyázó. Szeptemberben aratta 17. profi ökölvívó győzelmét a civilben rendőrként dolgozó Kis Máté, aki jelenleg a WBO interkontinentális bajnoka.

Szeged sportjáért kitüntetésben szintén ketten részesültek: Csiszér Előd ötven éve szolgálja a szegedi klubcsapatokat labdarúgásban, kézilabdában, jégkorongban, birkózásban, röplabdában, tekében, míg Protity Sándor a város utánpótlás és felnőtt futballjában, illetve az egyetemi sportoktatásban tevékenykedik szintén több évtizede.

Csiszér Előd sportorvos, aki 2002-től 2019-ig a Bajnokok Ligája-győztes Szegedi TE mellett dolgozott. Protity a labdarúgó utánpótlásban tett áldozatos munkájával érdemelte ki az elismerését, évek hosszú sora alatt rengeteg gyermekkel szerettette meg a sportágat. Szegeden született, ő maga is futballozott, a Szegedi Postásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában