Vádat emeltek ellene

2020.10.12. 10:32

Közel 20 kilogramm heroint próbált átcsempészni a határon

Vádat emelt az ügyészség azzal az angol férfival szemben, aki januárban rekordmennyiségű, 22 kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a férfi autóját tudtával és beleegyezésével az utazását megelőzően átalakították, az ülések alatti lábtérben tíz centi magas üreget készítettek.

A gépkocsival Nagy-Britanniából január 16-án érkezett meg Belgrádba, ahol 19 csomag heroint pakoltak be. Később elindult Németország felé, de a röszkei határellenőrzést követően a pénzügyőrnek feltűntek az utólagos átalakítások nyomai, az ülések eltávolítását követően megtalálták az elrejtett drogot is.

A szakértői vélemény szerint a kábítószer-szállítmány tiszta hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 36-szorosa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában