Friss megyei hírek a járvánnyal kapcsolatban

2020.10.17. 10:35

Karanténban a szegedi szimfonikusok, Nagymágocson kinyit az óvoda

Négy igazolt koronavírus-fertőzött van jelenleg Makón, a megyében pedig már 1961 emberről tudni, hogy megfertőződött. Ez 85 új esetet jelen. Elkapta a vírust a Szegedi Szimfonikus Zenekar egyik tagja is, ezért a zenekar több tagja karanténba vonult. Nagymágocson új játékokkal engesztelik ki a kényszerszünetre küldött gyerekeket.

Munkatársunktól

Az előadásokat később pótolják majd.

Fotó: Frank Yvette

Pozitív lett a koronavírusteszt­­je a Szegedi Szimfonikus Zenekar egyik tagjának. Ezért a járványügyi hatóság döntése értelmében a zenekar kontakt­kutatás alapján érintett tagjai 10 napos karanténba vonultak – közölte a Szegedi Nemzeti Színház.

Az előadásokat később pótolják majd.
Fotó: Frank Yvette

Az október 16-ra és október 17-re meghirdetett Mágnás Miska-előadások el­maradnak. A jegyek átcserélhetők a november 13-ra és 14-re meghirdetett Mágnás Miska-előadásokra, illetve bár­­mely más meghirdetett elő­adásra 14 napon belül. Szintén elmarad a Tannhäuser október 24-i bemutatója és a 25-i elő­adása. Ezeket még nem tudni, mikor pótolják.

Nagymágocson október 19-én újra kinyit az óvoda és bölcsőde. Mint korábban megírtuk, hét pedagógus is rosszullétre panaszkodott, volt, akinél kimutatták a koronavírust, ezért a polgármester saját hatáskörben bezáratta az intézményt. Az előírásoknak megfelelően hétfőtől azokat a gyermekeket fogadják, akik egészségesek, nincsenek vírusos tüneteik. Az önkormányzat a kényszerszünet miatti „fájdalomdíjként” minden csoportnak ad majd pénzt új játékok, mesekönyvek vásárlására.

Közben pedig Dócot is elérte a koronavírus. Erről a polgármester számolt be a helyi újságban. Turda Gábor azt írta, hogy eddig egy fertőzöttről tudnak a településen, aki tünetmentes és jól van.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere azt közölte, hogy a városban már négy igazolt fertőzött van, és összesen tizenkilencen kerültek hatósági házi karanténba. A település idősotthonaiban és a kórházban továbbra is látogatási tilalom van.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Csongrád-Csanád megyében jelenleg 1961 emberről lehet tudni, akit megfertőzött a koronavírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában