Szolidaritás és csendes megemlékezés

2020.11.03. 17:03

A terrortámadások áldozataira emlékeztek a Bécsi körúton – Galéria

S. Z.

Csendes megemlékezést tartottak Szegeden.

Fotó: Kuklis István

A bécsi terrortámadás másnapján a szegedi közélet szereplői és civilek emlékeztek a közelmúltbeli gyilkos akciók áldozataira a Bécsi körút sarkán található emléktáblánál. Ez a Nagyárvíz után Szegednek legjelentősebb segítséget nyújtó európai országok fővárosait sorolja fel.

– 141 éve Európa keresztény országai és fővárosai vállaltak szolidaritást velünk, most jelképesen mi tesszük ugyanezt. Mécsesekkel, imával emlékezünk a terror áldozataira – mondta az emlékezés szervezője, Haág Zalán. Az önkormányzati képviselő rámutatott, a tevékeny szolidaritásra is van példa: déli határaink védelme az illegális migrációtól Európának is védelmet jelenthet.

– Ez persze arra is garancia, hogy nekünk, magyaroknak se rövid-, se hosszútávon ne kelljen együtt élnünk olyan idegen kultúrákhoz tartozó tömegekkel, melyek célja a zsidó-keresztény kultúrán alapuló társadalmunk visszafordíthatatlan megváltoztatása, szokásaink, életünk, jogrendszerünk átalakítása – fogalmazott a kereszténydemokrata városatya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában