Szeged

2020.11.17. 18:29

Ezüstöt hozott a pesti diákversenyről a Kőrösy csapata

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2020 diákverseny országos döntőjében megyénket a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum csapata képviselte. Tizenkilenc csapat jutott a fővárosi döntőbe, ahol a megyék mellett Budapest legjobbjai mérték össze a pénzügyekről szerzett tudásukat.

T. A. P.

A Tsalád nevű csapatot Szabó Tibor tanár úr készítette fel, a csapat tagjai Gazdag Áron Márton, Horváth Fanni Zsinett, Bende Patrik Zsolt és Hevesi Lili voltak.

Fotó: Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum

– Tsalád nevű csapatunk, Horváth Fanni Zsinett, Hevesi Lili, Bende Patrik Zsolt és Gazdag Áron Márton 12. D osztályos tanulók voltak, akik a döntőben a második helyen végeztek. Szabó Tibor készítette fel őket a megmérettetésre. Eredményük értékét növeli, hogy a versenyen 798 csapat mintegy 3200 diákja vett részt – hangsúlyozta Farkasné Székely Angéla igazgató.

A verseny célja, hogy a diákok minél tudatosabbak legyenek a pénzügyekben, mert ők lesznek a bankszektor későbbi ügyfelei. A döntőben a csapatok praktikus kérdéseket kaptak, a hitelfelvétellel kapcsolatos költségek, a lakáseladás és a lakáscsere esetén fizetendő adó kiszámítása is szerepelt a feladatok között.

A Tsalád nevű csapatot Szabó Tibor tanár úr készítette fel, a csapat tagjai Gazdag Áron Márton, Horváth Fanni Zsinett, Bende Patrik Zsolt és Hevesi Lili voltak.
Fotó: Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum

– A szakképző intézményekben két éve kötelező tantárgy a pénzügyi és vállalkozói ismeretek. Az itt végző tanulók nagy része később saját vállalkozást indít, és sikerességük alapvető feltétele a pénzügyi ismeretekben való jártasság – tette hozzá a pedagógus.

Az országos döntőben első helyen végeztek a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum tanulói, második lett a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum csapata, harmadikok pedig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában