Megmentették a karácsonyukat

2020.12.26. 18:01

Több száz családon segítettek

Az adventi időszakban több száz családon segített a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Idén minden pályázó rászorulónak vittek ajándékot, mellettük pedig több mint 300 élelmiszercsomagot is összeállítottak további nehéz sorsú megyebeliek számára.

T. K.

Bár az NKM-Rotary Advent rendezvénysorozatot idén nem tudták megtartani a Klauzál téren, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club így is megszervezte karácsony előtti adományozó akcióját. Ráadásul idén végül sokkal több családon segítettek, mint eddig bármikor.

Mivel nagyon nehéz évet zártunk, úgy döntöttünk, hogy nem utasítunk el egyetlen pályázót sem. Mindenkit, akiket a szegedi és Szeged-környéki iskolák, óvodák javasoltak számunkra, bevettünk a programba

– mondta el Palotás Sándor soros elnök. Így 24 helyett összesen 37 család kapott átlagosan 100 ezer forint értékű adományt. Vadonatúj mosógépek, villany-és gáztűzhelyek, hűtők, Karcher porszívók és táblagépek kerülhettek a rotarysták jóvoltából több család karácsonyfája alá, de sokan kaptak nagy értékű élelmiszer- és tisztítószercsomagot is.

A rotarysták ünnepi hangulatot is vittek az ajándékozásokba. Fotó: DM

A klubtagok gyűjtésének köszönhetően mindezek mellett minőségi használt ruhákat, játékokat és plüssöket is tudtunk a csomagokba tenni

– tette hozzá Palotás Sándor.

A napi átadásokat a médiatámogatók és a Facebook jóvoltából folyamatosan nyomon lehetett követni. Hogy az ajándékozásnak mégis legyen egy kis ünnepi hangulata, a rotarysták mellett minden este egy-egy közéleti szereplő is meglátogatta a támogatottakat. Többek között László Boldizsár operaénekes, Kiss Máté bokszoló, Méhes Gábor sportriporter és Borovits Tamás színművész is bekopogott a családokhoz.

Már zajlott az adventi ajándékozás, amikor úgy döntöttek: kibővítik az adományozást. Néhány rotarysta saját pénzéből vásárolt tartós élelmiszereket, az ezekből összeállított 310 csomagot pedig átadták a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház, a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház és a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének képviselőinek, hogy osszák szét rászorulók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában