Helyi közélet

2021.01.26. 18:43

Hordják a fát Makón

Több mint kétszáz makói családnak ítéltek meg eddig a mostani téli szezonban szociális támogatásként tűzifát – hangzott el Csermák Szilvia önkormányzati képviselő, zöld tanácsnok sajtótájékoztatóján tegnap, a Városgazdálkodás Aradi utcai telepén.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

158 családnak már ki is szállították, 15 az elkövetkező napokban kapja meg, a többiek ezt követően, s ezen kívül vállalkozók is ajánlottak fel fákat, plusz mennyiségként. Magánadományként még Csermák Szilvia is hoz a közeljövőben.

A farönköket felpakolják a kisteherautóra. Fotó: Szabó Imre

Egy-egy család három mázsát kap, és ezt mindenkinek házhoz viszik feldarabolva. Fekete Tibor, a városgazdálkodási divízió helyettes vezetője elmondta, eddig az önkormányzat saját fájából 450 mázsát dolgoztak fel. Mint korábban megírtuk, itt a városban rossz állapotuk, vagy egy-egy építkezés miatt kivágásra ítélt, illetve a Maros árterében e célra termesztett fák törzseit halmozták fel. A feldarabolást – kapacitástól függően – 2-3 ember végzi, a tüzelőt két kocsival viszik ki a megadott címekre.

– Aki egészségügyi állapota miatt nem tudja, annak be is hordjuk a kiszállított mennyiséget az udvarra vagy a fáskamrába – tette hozzá.

Ezzel azonban nincs lezárva a faosztás: a városháza hatósági osztályán továbbra is lehet igényelni belőle az erre rendszeresített űrlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában