Spiclitörvény

2021.01.29. 14:37

Márki-Zay jó hírnevet sértett

Azt állította, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal „spiclitörvénynek„ nevezi az egyik önkormányzati rendeletet.

delmagyar.hu

20200910 Hódmezővásárhely Közgyűlés a vásárhelyi városházán. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Márki-Zay Péter polgármester

Fotó: Archív fotó / Frank Yvette

A Szegedi Törvényszék ítéletében megállapította a jó hírnév megsértését és eltiltotta a további jogsértéstől – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közleményében.

Hozzátették, hogy Márki-Zay 2020. augusztus 2-án közzétett élő bejelentkezésében valótlanul azt állította, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal „spiclitörvénynek” nevezte a bizonyos büntetendő cselekményekkel kapcsolatban bizonyíték szolgáltatásáért járó díj szabályairól szóló önkormányzati rendeletet.

A kormányhivatal sem írásban, sem szóban egyetlen alkalommal nem nevezte spiclitörvénynek az említett rendeletet

- írták.

Az ítélet szerint azzal, hogy Márki-Zay Péter a kormányhivatalnak tulajdonította e szóhasználatot, valótlanul összemosta a helyi politikai ellenfeleinek kommunikációját a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal intézkedéseivel, ez pedig sérti kormányhivatal jó hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában