vegetáriánus menüt kaptak

2021.01.09. 19:19

Több száz adag ételt osztottak rászorulóknak

Több mint 250 adag vegetáriá­nus ebédet osztott ki tegnap hajléktalanoknak és rászorulóknak a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete. Többen ételhordóval érkeztek, egész családjuk számára ez jelentette a napi meleg étkezést.

Munkatársunktól

A Csanádi utcai intézménybe nagyjából 200 ember ment el a vegetáriánus ebédért. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Évek óta hagyomány, hogy ételosztást tart rászorulók részére a Szegedi Felsővárosiak Civil Egyesülete. Korábban a karácsonyi időszakra időzítették ezt az akciót, azonban néhány éve már január elején segítenek.

A Csanádi utcai intézménybe nagyjából 200 ember ment el a vegetáriánus ebédért.
Fotó: Török János

Tóth István szervező elmondta, az ünnepek előtt sokan gondolnak a nélkülözőkre, januárban azonban már alig vannak ilyen kezdeményezések – ezért módosítottak a dátumon. Január 8-án több mint 250 adag ételt osztottak ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nappali Melegedőjében.

A tejszínes karfiolfőzeléket és a zöldségfasírtot a hajléktalanok az intézményben fogyasztották el, a többi rászoruló, elsősorban nagycsaládos pedig ételhordóban vihette el. Volt, aki 2-3 adagot is kért, az egész családnak ez volt a pénteki ebédje.

– Az Őrangyal Gasztroház étteremben készítjük el az ételt, ezért van vegetáriánus menü – magyarázta a szervező, aki feleségével közösen, néhány ön­kéntes közreműködésével főzte a jótékonysági menüt. Mint me­­sélte, a finanszírozást is saját pénztárcájukból oldották meg, mivel már évek óta nem kapnak erre a programra támogatást.

– A nagybani piacról kapunk zöldségeket, azt használtuk fel most is az ebédhez. De szeretnénk támogatókat találni, mert sokaknak van szükségük az ilyen jellegű segítségre – tette hozzá Tóth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában