Helyi közélet

2021.02.22. 11:38

3 megyei csapat a KSH versenyének döntőjében

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – a korábbi évek hagyományait követve – a mostani tanévben is versenyezni hívta a statisztika iránt érdeklődő középiskolai csapatokat. A STAT WARS megmérettetéssel az ok-okozati összefüggések megtalálására helyezték a hangsúlyt, továbbá ráirányították a diákok figyelmét a statisztikai jártasság fontosságára.

K. A.

Az immár hetedszer meghirdetett versenyre az országból 90 középiskolai csapat nevezett, a két online fordulót követően 16 mérte össze statisztikai ismereteit a döntőn. Csongrád-­Csanád megyét a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium „AranyÁsok” alakulata, az SZSZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum „Szeged V”, illetve „Töltött káposzta” nevű csapata képviselte. Dobogós helyezést nem értek el a mieink, de szereplésükhöz így is gratulálunk.

A február 17-én megrendezett online döntőn olyan játékos és elgondolkodtató statisztikai feladatok megoldásában mérhették össze tudásukat a csapatok, mint a Családtörténet, az Időutazás, valamint a Szám-dal fesztivál.

A 9–10. évfolyamos korosztályban a fővárosi Budenz József Alapítványi Gimnázium „Quarantinák” csapata nyert, az idősebbeknél a győri Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum „Barosstatic 2.0” alakulata szerezte meg az első helyet.

Természetesen szerkesztőségünk nevében nekik is gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában