Közterületnek számít

2021.02.25. 09:07

Szabadon használható a Tiszavirág Sportuszoda parkolója

Nem vitetik el a környékbeliek autóit a Tiszavirág Sportuszoda parkolójából, a főbejárat előtti területet bárki szabadon használhatja. Bár ez a parkoló jóval kisebb, mint az újszegedi sportcsarnoké, rendezvények idejére megnyitják majd a sorompóval lezárt területet is.

T. K.

A Tiszavirág Sportuszoda és a Városi Stadion 47 férőhelyes külső parkolóját bárki használhatja. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Használhatják-e a környékbeli lakók a Tiszavirág Sportuszoda parkolóját? Ez a kérdés merült fel másfél hete, miután egy olyan történet bukkant fel a közösségi médiában, miszerint egy autóst a biztonsági őr megfenyegetett: ha még egyszer ott parkol, elviteti a kocsiját.

A Tiszavirág Sportuszoda és a Városi Stadion 47 férőhelyes külső parkolóját bárki használhatja.
Fotó: Kuklis István

Kérdéseinkkel még akkor megkerestük az üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t, ahonnan több mint egy hét után kaptunk választ.

– A Tiszavirág Sportuszoda főbejárata előtt található parkoló a közforgalom számára megnyitott magánút, amelyet bárki a KRESZ betartásával használhat.

Társaságunk nem adott olyan utasítást sem a kollégáknak, sem a biztonsági őrzésért felelős vállalkozásnak, amely szerint az ott parkoló járműveket el lehet vagy kell szállíttatni. Kollégáink figyelmét az esetet követően külön felhívtuk erre, és az érintett szíves elnézését kérjük ezúton is – nyilatkozta Nagy Katalin ügyvezető igazgató.

A főbejáratnál és a Városi Stadionnál egyébként összesen 47 parkolóhelyet alakítottak ki. Ez jóval kevesebb, mint amennyi a Városi Sportuszoda és Városi Sportcsarnok mellett található, az ugyanis 76 autót tud befogadni.

Felvetődött tehát a kérdés, hogy ha az új uszoda előtti parkolókat a környékbeli lakók használják, hol parkolnak majd azok, akik valóban a létesítményekhez érkeznek.

Nagy Katalin el­mondta, az uszoda rendezvényei alkalmával sorompóval lezárt, 256 férőhelyes átmeneti parkoló igénybevételére lesz lehetőség, továbbá az uszoda zárt udvarát úgy alakították ki, hogy a busszal érkező sportolók, esetleg vendégszurkolók elkülönített fogadására is al­kalmas.

Fotó: Kuklis István

– A Tiszavirág Sportuszoda számára kialakított nagy férőhelyszámú, átmeneti parkoló ellenére, a közlekedési dugók elkerülése érdekében azt javasoljuk majd a rendezvényre érkezőknek, hogy lehetőség szerint válasszák a tömegközlekedést vagy a biciklit, hiszen a sportuszoda a város minden területéről jól megközelíthető autóbusszal és trolibusszal, emellett csaknem 100 kerékpártároló is rendelkezésre áll – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában