Őket sem kímélte az IKV

2021.03.30. 16:11

A Mátrix Alapítványnak is emelték a bérleti díját

A Mátrix Közhasznú Alapítvány sem úszta meg, az IKV megemelte csaknem 3 százalékkal a helyiségük bérleti díját. A szervezet egyébként sem kap semmilyen támogatást, lassan a tönk szélére kerülnek. A bérletidíj-emelés a szegedi Fidesz szerint jogtalan.

Suki Zoltán

A mátrixosok sok emberen segítenek, de velük senki sem foglalkozik. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Annak ellenére, hogy évente már 15-20 ezer csomagot oszt szét a rászorulók között a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány, nemhogy megbecsülné a város, de az IKV nekik is megemelte a helyiségbérleti díjukat 2,9 százalékkal – mondta az alapítvány vezetője. Rácz Anett hozzátette, hogy több mint egy éve zárva vannak már a koronavírus-járvány miatt, de ugyanúgy fizetik a városnak a bérleti díjat, mint korábban.

– Ez a mostani 2,9 százalékos díjemelés különösen rosszul­­esett

– tette hozzá a jár­­ványhelyzet miatt egyre ne­­hezebb helyzetbe kerülő alapítvány vezetője.

Az IKV bérletidíj-emelése a szegedi Fidesz szerint sarcolás. Tápai Péter frakcióvezető azt mondta, miközben Botka Lászlóék folyamatosan azt hangoztatják, hogy törvénytisztelően és átláthatóan gazdálkodnak, egy ilyen egyszerű problémát sem tudnak kezelni. A szegedi Fidesz felszólítja az IKV Zrt.-t, hogy azonnal fejezze be a sarcolást – tette hozzá a frakcióvezető.

– Van a városnak egy cégfelügyeleti csoportja, és a törvényességet felügyelő jegyző sem arra törekszik, hogy tárgyaljon a kialakult helyzetről. A fentiek fényében a szegedi Fidesz felszólítja az IKV Zrt.-t, hogy azonnal fejezze be a sarcolást

– tette hozzá a frakcióvezető.

Korábban olvasóink panaszai alapján írtuk meg, hogy vannak olyan szegedi vállalkozások, amelyek arról kaptak értesítést az IKV Zrt.-től, hogy az önkormányzati cég megemeli az ingatlanok bérleti díját a járványhelyzet ellenére, pedig ezt szerintük nem is le­hetne egy, a mai napig hatályos kormányrendelet szerint.

A mátrixosok sok emberen segítenek, de velük senki sem foglalkozik.
Archív fotó: Kuklis István

Az IKV álláspontja továbbra is az, hogy a bérleti díjak emelésére vonatkozó korlátozás nem vonatkozik a kormányrendelet hatálybalépését megelőzően lét­­rejött határozatlan idejű bérleti szerződésekre, amelyekben a felek megállapodtak a bérleti díj emeléséről. Azaz törvényesen jártak el akkor, amikor megemelték például a Mátrix Közhasznú Alapítvány fizetnivalóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában