A dokumentumfilmben Karikó Katalin is megszólal

2021.03.01. 16:49

Betekinthetünk a vakcinagyártás világába

A tudományos világ összefogására, a vakcinák biztonságosságára, az oltakozás fontosságára irányítja a figyelmet a Discovery Channelen március 1-jén 23 órakor látható 120 perces dokumentumfilm. Címe A vakcina: a legyőzött Covid.

delmagyar.hu

Forrás: SZTE

Időrendben és az Amerikai Egyesült Államokra fókuszálva mutatja be a Covid19 pandémia kialakulását, a víruselleni vakcinák kifejlesztéséért folytatott harcot, az oltási kampány sikereit és nehézségeit a Discovery – olvasható a Szegedi Tudományegyetem honlapján.

A dokumentumfilm bemutatja az 1965-ben felfedezett koronavírus változatait, és bepillantást enged abba a viharos gyorsaságú folyamatba, ahogy az új típusú koronavírus 2019 decemberétől világjárvánnyá vált.

Karikó Katalin és Drew Weissman. Forrás: SZTE

Ehhez kapcsolódóan kitér Karikó Katalin pályafutására, magyarországi tanulmányaira, a vasfüggöny mögötti nehézségekre, majd arra a fordulópontra is, amikor 1997-ben fénymásolás közben találkozott Drew Weissman orvosprofesszorral, akivel kifejlesztették az mRNS alapú oltóanyagot.

A dokumentumfilmben megszólal Francis Collins, a Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója is, aki a klinikai tesztelés folyamatába ad betekintést.

A világjárvány megállítására alkalmasnak remélt főbb oltóanyagokat és gyártókat is sorra veszi a Discovery filmje. Az amerikai Moderna és a Pfizer-BioNTech vezetői is kifejtik a véleményüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában