Adózás egyszerűen

2021.03.25. 16:03

Fél év helyett már egy évig tart a Mentor Program

Az adózási szabályok megismeréséhez a kezdő vállalkozásokat segítő programot működtet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2018 óta. A korábban féléves, adókötelezettségek teljesítését segítő szolgáltatás idéntől már egy teljes éven át tart, önkéntesen és ingyenesen vehető igénybe, amihez csupán regisztrálni kell.

delmagyar.hu

Személyi jövedelemadó (szja) bevallás illusztráció 20210323 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

2021. január 1-től 6 hónapról egy évre nőtt a kezdő egyéni vállalkozókat, a cégbejegyzésre kötelezett szervezeteket, a bíróság által nyilvántartott civil szervezeteket, az ügyvédi irodákat, valamint a szabadalmi ügyvivő irodákat támogató mentorálás időtartama.

A kezdő – főképp mikro-, kis- és középvállalkozások – sokszor nehezen igazodnak el az adózási szabályok közt. A NAV ezért megalakulásuktól számítva 30 napon belül felveszi velük a kapcsolatot és felkínálja számukra a regisztrálási lehetőséget a Mentor Programba, amely az adókötelezettségek teljesítésében, a helyes adózási gyakorlat kialakításában segít.

A Mentor Program csoportos fórumai mellett, amelyeken a NAV szakemberei bemutatják az elektronikus szolgáltatásokat és a kiemelt adónemek kezdő vállalkozásokat érintő szabályait, személyes mentorálás is folyik. Itt a kijelölt mentor, alkalmazkodva a felmerülő vállalkozói igényekhez, segít a bevallás javításában, kiegészítésében és felhívja a figyelmet az esetleges hiányosságokra is.

A Mentor Programba regisztrálni a https://nav.gov.hu/nav/ebev_portal megnyitásával, a „Mentor Program” főmenüben a „Regisztrálok” szóra kattintva lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában