Számítógépekkel segítik a családokat

2021.03.20. 18:39

Jó helyre került az ajándék laptop

A vírushelyzetre való tekintettel a Szeged Első Lions Club tagjai számítógépekkel segítik a rászoruló családokat. A napokban 45 darab számítógépet juttatnak el olyan családokhoz, ahol több gyermeknek több gépre van szüksége az online tanuláshoz. Az informatikai eszközöket ajándékba kapják a szülők és a gyerekek.

Tóth A. Péter

Kőrösi Róbert gyermekei nagyon örültek az ajándékba kapott laptopnak.

Fotó: Török János

– Eddig úgy oldottuk meg a tanulást, hogy bejártam az iskolába, és ott asztali gépnél tudtam elkészítenem a feladatokat. El kellett mennem a suliba, de alig találkoztam valakivel. A laptoppal végre itthonról tudok tanulni – mondta lapunknak Deák Zoltán Tamás, az Alföldi ASzC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tizedikes tanulója, hozzátette, nagyon örül az értékes és hasznos ajándéknak.

Segítenek a klubtagok

A koronavírus járvány harmadik hullámában már nem csak a felső és középfokú, hanem az alapfokú oktatás is az online térbe szorult. Sok család anyagi erők híján nem, vagy csak kevésbé tudja biztosítani gyermekeinek a jól működő számítástechnikai eszközöket. Ezt a problémát próbálják enyhíteni a Szeged Első Lions Club tagjai, akik felajánlásoknak köszönhetően 45 darab komplett eszközt – asztali számítógépet és laptopot – szereztek be.

Az SZTE Védőnői Szolgálat által javasolt rászoruló családoknak a napokban a klubtagok maguk szállítják ki az eszközöket.

Példás összefogás

– Ezek jogtiszta gépek, nem kell visszaadni őket, reméljük, hogy egy életre szóló ajándék lesz a családoknak. Szabadon felhasználható programokat lehet föltenni rájuk. Így próbálunk azokon a többgyermekes családokon segíteni, akiknél több számítógépre van szükség az online tanuláshoz – fogalmazott Bella Zsolt. A Szeged Első Lions Club soros elnöke hangsúlyozta, több szervezet és cég fogott össze ismét egy nemes cél érdekében.

Kőrösi Róbert gyermekei nagyon örültek az ajándékba kapott laptopnak.
Fotó: Török János

Az eszközök felajánlásokból érkeztek, a PC Trade Kft., a Metál Kft., a KÉSZ Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt segített. A cégeken kívül a klub tagjai is felajánlottak használt, de működőképes gépeket. A számítógépek átvizsgálását és felkészítését a feladatra a DIGITÁL Kft. végezte, szintén önkéntesen.

Megkönnyíti a felkészülést

Kőrösi Róbert és családja nehéz körülmények között él a Kálvária sugárúti IKV-s lakásban. Párjával három gyermeket nevelnek, egy középiskolás és egy általános iskolás fiút, valamint egy óvodás kislányt. Deák Zoltán Tamás, Deák Attila Róbert és az ötéves Kőrösi Alexa szűkösen élnek a bérlakásban, az asztali gépet nemigen tudták hová tenni, ezért választották inkább a laptopot.

- Már nagyon hiányzik a régi életünk, mióta nem járunk be, a tanulás sokkal nehezebb lett. A tanárok nem, vagy csak nehezen tudják elmagyarázni, mit hogyan kell csinálni – mondta lapunknak Deák Zoltán Tamás. Az Alföldi ASzC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tizedikes tanulója hozzátette, a barátok és a suli is hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában