A piac nagycsarnoka már pénteken csúcsra járt

2021.03.06. 09:02

Nőnapon is nyitva lehetnek a virágboltok

A koronavírus-járvány tavaly 174 milliárd forintos veszteséget okozott a dísznövénytermesztőknek – idén a nőnapot sikerült megmenteni, de sok még a bizonytalanság.

Kovács András

Szeged, 20210305. Készülnek a nõnapi csúcsra a virágosok a Mars téri piacon. Képen: Kovács Krisztián kereskedõ. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Most mondta be Orbán Viktor a rádióban, hogy a virágüzletek március 8-án, nőnapon még nyitva tartanak – tudtuk meg tegnap reggel valamivel 8 óra után Kovács Krisztiántól a néhány perces hírt. A Mars téri nagycsarnok árusához ha­­sonlóan az ország összes virágüzlete erre a bejelentésre várt, szinte mindenki bespájzolt már a nagy napra.

Kolléganőm szerint drágult a virág, Krisztián azt mondta nekünk, hogy tavaly óta nem emeltek árat, a koronavírus ezt nem engedte.

– Itt az alkalom, hogy a vá­sárlók a magyar kereskedőket támogassák, ne a multikat

– hangsúlyozta az árus. Nála a jácint 350 és 1000 forint között volt, elnyílás után a hagyma kiültethető, és akkor jövőre is lehet belőle virág. Sok és szép kankalint is kínált, 400 forintért darabját.

Laudisz Petra: Szatymazon terem ez a tulipán.
Fotó: Frank Yvette

Saját, szatymazi termeszté­­sű jácintot és tulipánt árult Laudisz Petra, az előbbit 300-400 forintért, az utóbbit szálanként 200-ért. Sóvirágja is volt, ró­­zsája még nem, az csak sokkal később nyílik majd.

Tömve volt a piaccsarnok fréziával is, és nem hiányoztak a klasszikusok sem, úgymint a rózsa, a gerbera vagy a szegfű.

Nők és férfiak is vásároltak, összefutottunk egy ismerős és ismert horgásszal is, aki néhány csokor tulipánt vitt a kolléganőinek.

– A virágüzletek forgalma nő­­napkor természetesen meg­­többszöröződik. Szinte minden­­ki március 8-án vásárol és ajándékoz virágot, a megelőző vagy az azt követő néhány napban már nem igazán. Az, hogy idén hétfőre esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is növelheti, de most a home office miatt ez a megszokottnál kisebb mértékű lesz – írta közleményében az agrárkamara és a Virágkötők és Virágkereskedők Egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában