Helyi közélet

2021.03.30. 12:43

Ötletversenyt hirdet a diákoknak az agrárkamara

A mezőgazdasági problémákra keresi a megoldásokat az agrárkamara egyetemi ötletversenye. A program fő célja a kiaknázatlan lehetőségek feltárása, valamint a szektor vonzóbbá tétele – a jelentkezési határidő: április 11.

K. A.

A Nemzeti Agrárgazdasági Ka­­mara (NAK) és a Design Terminal harmadik alkalommal hirdeti meg a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt. Ki­emelt cél a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, illetve az agráriumban fellelhető problémákra adott innovatív megoldások beépítése a hazai mezőgazdaságba, ezzel is segítve a szektor digitalizációját.

– A magyar agrárium előtt álló egyik legnagyobb kihívás a generációváltás kérdése. A kamara a gazdák, a magyar agrárium és mindannyiunk jövője érdekében komoly hangsúlyt fektet a fiatalok ösztönzésére, támogatására. Ez hívta életre az ötletversenyt. Ez mo­tiválni tudja a diákokat és a fiatal pályakezdőket, hogy az agrárium területén kezdjenek el dolgozni, innovatív ötleteket megfogalmazni és megvalósítani – mondta a programról Győrffy Balázs.

A NAK elnöke hozzátette, az elmúlt két évben számos olyan fiatal is kedvet érzett ahhoz, hogy megoldást keressen és találjon a hazai mezőgazdaság kihívásaira, aki nem agrár szakirányon folytat­­ja tanulmá­nyait;

a korábbi öt­­letversenyek­­re jelentkezők több mint 60 százaléka nem a területről érkezett.

A verseny szervezői olyan 2–4 fős, felsőoktatásban tanulók vagy fiatal pályakezdők alkotta csapatok jelentkezését várják, akiket érdekelnek a mezőgazdaság innovációs kihívásai és az agrárium problémái. A versenyre két kategó­riában, ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni – a be­­válogatott versenyzők a döntőt megelőzően online szakmai segítséget kapnak üzletfejlesztési és mezőgazdasági szakértőktől.

A döntő május 6-án lesz, a megmérettetés a szakmai fejlődésen túl értékes nyereményeket is tartogat;

a fődíj mindkét kategóriában 300 ezer forint értékű utalvány elektronikai eszközvásárláshoz, de agrár­szakmai mentorálás, vagy konferenciabelépő is szerepel a díjak között. További részletek és jelentkezés a nak.egyetemi.designterminal.org portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában