Bocsánatot kért az elkövető

2021.04.27. 09:57

Fejbe rúgták, utána nem emlékezett semmire

Életveszélyes fejsérülései lettek egy férfinak, akit – állítása szerint – egy makói kocsmában rúgtak fejbe még 2019 augusztusában. A büntetőügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja, ahol tegnap tanúmeghallgatásokkal folytatódott az eljárás.

Suki Zoltán

Automatikusan generált description

Forrás: Pásztor Éva (illusztráció)

– Jöttem ki a kocsmából, és hátulról fejbe rúgtak, másra nem emlékszem – ezt mondta tegnap a Szegedi Törvényszéken az a férfi, aki életveszélyesen megsérült egy kocsmai verekedésben még 2019-ben. Az eset az egyik makói kocsmában történt.

Biciklire szállt, majd összeesett

A vádirat szerint a támadással vádolt férfi a családjával italozott a kocsmában. Ott ivott a későbbi áldozat is. Valamin összevesztek, és amikor a férfi hazaindult, a támadója előbb fejbe rúgta, utána pedig arcon ütötte. A megütött férfi tompítás nélkül, magatehetetlenül hanyatt esett, a támadója pedig elszaladt. Az eszméletlen férfit a többi vendég felsegítette, és miután magához tért, biciklivel hazaindult. Nem sokkal később viszont összeesett. A mentősök találtak rá, és kórházba vitték.

A vádiratban az is olvasható, hogy életveszélyes fejsérülései lettek, és meghalhatott volna, ha nem látják el időben.

Nyolc hét alatt jött rendbe.

Eltűnt a biztonsági kamera felvétele

Azt, hogy valóban így történt-e, a Szegedi Törvényszék feladata eldönteni, ezért több tanút is meghallgatnak.

A megvert férfi tegnap azt is elmondta, hogy nem ismerte a támadóját, és már azelőtt is megivott 4-5 sört, mielőtt a kocsmába ment, de szerinte nem volt részeg.

A vallomásából kiderült, hogy ott még két sört és egy felest ihatott.

A bíróság meghallgatta a kocsma üzemeltetőjét és a feleségét is. Kiderült, hogy a verést felvette a kocsma biztonsági kamerája, de amikor ki akarták másolni a felvételt, az eltűnt. Az üzemeltető úgy emlékezett vissza, hogy a támadó családjával a kocsma előtti asztalnál ült, a későbbi áldozat pedig többször odament hozzájuk és valamit mondott nekik. A vallomásból az is kiderült, hogy a megvert férfi láthatóan részeg volt.

Videókapcsolaton kért bocsánatot

A vádlottat videón kapcsolták a börtönből. Ő bocsánatot kért, azt mondta, hogy sajnálja, ami történt. De hozzátette azt is, hogy a férfi folyamatosan szidta őt és a családját is. A tárgyalás később folytatódik, hogy sikerüljön tisztázni, mi történt pontosan a makói kocsmában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában