Friss megyei hírek a járvánnyal kapcsolatban

2021.04.13. 19:30

Féláron adják a diákbérleteket, de csak a hónap közepétől

Az üllési háziorvosok azt kérik a páciensektől, hogy akinek koronavírus-gyanús tünetei vannak, semmiképpen sem menjen be a rendelőbe. Féláron lehet megvenni április 15-től az áprilisi tanulóbérleteket Szegeden, és 109 új beteg lett a megyében egyetlen nap alatt.

Munkatársunktól

20210123 Szeged SZKT tömegközlekedés illusztráció fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Féláron lehet megvásárolni április 15-től az áprilisi tanulóbérleteket Szegeden, mert újranyitnak az iskolák. Ez viszont csak a papírbérletekre érvényes. Az a diák, aki mobilapplikációval veszi meg, annak teljes árat kell kifizetnie.

A maroslelei önkormányzat a koronavírus elleni vakcinák beadásánál is segít. Drimba Tibor polgármester a Rádió7-nek elmondta: a regisztrált lakosok kiértesítését önkormányzati dolgozók végzik, ezzel könnyítve meg a háziorvos munkáját.

A polgármester hozzátette: emellett arra kéri a marosleleieket, hogy a vírussal kapcsolatos problémáik megoldásához is nyugodtan kérjenek segítséget.

A községben rendszeresen végeznek fertőtlenítéseket is, mind az intézményekben, mind a közterületeken. Drimba Tibor kiemelte: eddig a regisztráltak 85 százaléka meg is kapta az oltást.

Az üllési háziorvosok pedig azt kérik a páciensektől, hogy akinek koronavírus-gyanús tünetei vannak, semmiképpen sem menjen be a rendelőbe, hiszen a rendelő zárt tér és kifejezetten fertőző. Receptet se menjen íratni senki sem. A recepteket továbbra is e-mail, vagy telefonos konzultáció alapján az elektronikus egészségügyi térbe, vagy ismertebb nevén a „felhőbe” teszik fel. A gyógyszer ezután a gyógyszertárban a TAJ-kártya segítségével váltható ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában