Készülhetnek a diákolimpiára

2021.04.28. 17:01

Két kőrösys Magyarország legjobb közgazdászai között

Először indultak a szegedi Kőrösy tanulói a Közgazdasági Diákolimpián, és mindjárt szépen szerepeltek. Házi Bálint Kelebiáról, Szabó Dániel Kistelekről jár be naponta Szegedre – felkészítő tanáruk, Molnár Erika nagyon büszke rájuk.

Kovács András

20210421 Szeged A TOP 6 közgazdász diák között kettő a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikumba jár. Képen: Molnár Erika tanárnő, Szabó Dániel és Házi Bálint diákok. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A 2020–2021-es Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntőjén második lett Házi Bálint, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum diákja, hatodikként pedig osztálytársa, Szabó Dániel végzett. Öt diák képviselheti hazánkat a nemzetközi döntőn, ha közülük valaki bármely okból kiesik, Dániel lép a helyébe mint tartalék.

A többfordulós megmérettetésre 37 településről csaknem 300 tanuló jelentkezett, a nemzeti döntőt online rendezte meg a Magyar Közgazdasági Társaság.

– Hatodik éve tanítok az iskolában gazdasági és jogi ismereteket, illetve statisztikát, egyébként én is itt érettségiztem

– mondta Molnár Erika. A diákok felkészítő tanárától megtudtuk, a versenyek eddigi fordulói magyarul mentek, a nemzetközi döntőt már angol nyelven rendezik.

– Ez nem probléma, Bálint és Dani nyelvi előkészítős osztályba jár, így az angoljukkal nem lehet probléma

– hangsúlyozta az oktató.

Dániel Kistelekről jár be na­ponta a Kőrösybe, ő a szegedi gazdasági karra jelentkezett pénzügy-számvitelre.

– Amikor nem a diákolimpiára vagy az érettségire készülök, szívesen pingpongozok, korábban a küzdősportban is kipróbáltam magam, és versenyekre is eljutottam

– mondta. Osztálytársa sokat focizott Kelebián, kipróbálta a teniszt is, mostanában inkább dartsozik.

– Kelebiáról járok be naponta, ahogy Mórahalomra is buszoztam, amikor a felső tagozaton tanultam

– mondta Bálint, aki egyébként egy másik tanulmányi versenyről érkezett a beszélgetésre.

Ha jól szerepel, ott is pluszpontokat szerezhet a felvételihez. Megtudtuk, közgazdasági, pénzügyi és számviteli vonalon szeretne továbbtanulni, Szegeden vagy Székesfehérváron.

Az iskola először indult ezen a versenyen, a második fordulóba már csak ők ketten jutottak be. Kaptak aktuális, gyakorlati kérdéseket is, ilyen volt például az ingatlanbuborék, amikor elszállnak az árak a piacon. A döntő nagy valószínűséggel Pozsonyban lesz, és bíznak benne, hogy nem online.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában