Tillinkó ágnest és lányát segítik

2021.04.22. 10:55

Lépcsőjáró gépre gyűjtenek

Mindennap kézben hozza és viszi beteg lányát a szegedi Biténé Tillinkó Ágnes második emeleti panellakásukból. Az üllési kupakgyűjtő szívecske bevételét Ágnesnek és lányának ajánlották fel, hogy lépcsőjáró gépet tudjanak venni, de az összeg csak csepp a tengerben.

A. T. J.

Nem egyszerű feladat, Ágnes naponta kétszer kézben hozza-viszi 27 éves beteg lányát. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Ágnes vesz egy mély levegőt, nekigyürkőzik, és átöleli 27 éves lányát, Ágicát, majd elindul vele a lépcsőn. Mivel Ágica pont olyan magas, mint az édesanyja, ez nem egyszerű feladat, főleg felfelé.

A lány három hónapos korában egy oltás után betegedett meg. A GEMMA Fejlesztő Ne­velés-oktatást Végző Iskolába hordja mindennap egyedül, 23 éves kora óta nem jár neki a betegszállítás.

Nem egyszerű feladat, Ágnes naponta kétszer kézben hozza-viszi 27 éves beteg lányát.
Fotó: Frank Yvette

Biténé Tillinkó Ágnes azt mondta,

lánya három hónapos kora óta egy nap sem volt tünetmentes, egy nap se telt el, hogy ne lett volna epilepsziás rohama.

– A Facebookon jött velem szemben egy hirdetés, nagyon megörültem neki – tette elém a különleges lépcsőjáró kerekesszékek kinyomtatott prospektusát.

– Egyszer fordult elő, hogy estünk kilenc lépcsőfokot, azóta sem emlékszem, hogy történt. Annyi van meg, hogy elindultunk, megérkeztünk, de hogy közben mi történt, azt nem tudom. Én sem leszek már fiatalabb, megkönnyítené a mindennapjainkat – mesélte, miért lenne számukra nagy segítség a lépcsőjáró.

Fotó: Frank Yvette

– Akkor akadtam ki, amikor a fickó elküldte az árlistát – mutatta az egymillió forintnál kezdődő eszközt.

Itt jött a képbe Füredi Andrea, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Üllési Csoportjának titkára, akivel még januárban találkoztunk az üllési kupakgyűjtő szív kihelyezésekor. Az ebből befolyt pénzből Ágneséket tá­­mogatják, de mint mondta, ez csepp a tengerben, ebből egy év alatt sem gyűlne össze a szükséges összeg.

A kupakgyűjtő kihelyezése óta 385 kiló műanyag gyűlt össze Üllésen, az ezért járó 26 ezer 900 forintot szerda délután adta át Andrea Ágnesnek.

– Emberfeletti, amit Andrea csinál. Arra gondoltam, hogy ne adjuk fel, és próbáljunk meg a nyilvánosság segítségével támogatókat keresni. Bízom benne, hogy valaki felfigyel rájuk – mondta.

Ágnesék számlaszáma: 10918001-00000047-85640002.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában