Szeged

2021.04.13. 15:40

Regdon Ibolya és Gárdián Gábor is elnyerte a Mester-M Díjjat – Videók

A példaértékű munkát végző tanárok és utánpótlásedzők tevékenységét méltatja évről évre Mester-M Díjával a Mol Alapítvány.

Munkatársunktól

Idén Csongrád-Csanád megyében Regdon Ibolyát, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémiatanárát, valamint Gárdián Gábort, a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gordonkatanárát tüntették ki.

Regdon Ibolya tudomány ka­­tegóriában kapta meg a díjat.

Regdon Ibolya sajátos humorával emészthetőbbé teszi a kémia tantárgyat. Fotó: MOL Alapítvány

– Mindig a megértés felől közelíti meg a kémia tanítását, rávilágít az összefüggésekre. Lelkes, sajátos humorával emészthetőbbé teszi a tantárgyat. Azt hangsúlyozza, hogy a tudás az elsődleges, nem a félévi átlag. Ha a kémián túlmutató téma jön szóba, őszinte, és kifejti véleményét, tanácsot is ad. Folyamatosan bátorítja diákjait kedvenc mondásával: „Ha küzdesz, veszíthetsz, ha nem küzdesz, már veszítettél” – olvasható diákjai ajánlásában.

Gárdián Gábor művészet kategóriában kapott kitüntetést.

– Tanítványai országos és nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket érnek el. Növendékei közül sokan a világ szimfonikus zenekarainak művészei vagy sikeres pedagógusok lettek. Fő műve a Gárdián Gordonkaiskola-sorozat, amely Magyarország első számú gordonkaoktatási tananyaga. Angol nyelven is megjelent, kínai kiadása folyamatban van. Tanítványait nemcsak zeneszeretetre és a zeneértésre neveli, hanem a valódi emberi értékek felismerésére és tiszteletére is – méltatták tanítványai.

Gárdián Gábor növendékei közül sokan a világ szimfonikus zenekarainak művészei lettek. Fotó: MOL Alapítvány

Megyénkből továbbá Kissné Kocsis Mariannát, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium magyar nyelv és irodalomtanárát, valamint Gál Bélát, a szegedi Radnóti kísérleti gimnázium nyugdíjas biológiatanárát jutalmazták Mester-M oklevéllel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában