Az országban mindenkit leiskolázott a szegedi Déri mechatronikus diákja

2021.04.17. 10:30

Szép eredmények születtek az írásbelin

A járványhelyzet miatt a nevező Csongrád-Csanád megyei diákoknak csak a fele tudta teljesíteni a szakmai tanulmányi verseny írásbeli részét, a szervező kamarának törölnie kellett a folytatást. Kiemelkedő eredmények így is születtek.

Kovács András

Az első írásbeliző diákok a kamarában. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Szigorú járványügyi intézkedések mellett kezdődtek meg március első napján Szegeden két helyszínen az országos ta­nulmányi versenyek megyei elődöntői. A Szakma Kiváló Ta­nulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a tervek szerint 380 diák mérte volna össze tudását 3 héten keresztül, 39 szakmában. Ugyanakkor a március 8-án hatályba lépett szigorú korlátozó intézkedések miatt az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal egyeztetve törölte a további írásbeliket, valamint a válogató- és a döntőversenyeket.

Az első írásbeliző diákok a kamarában.
Archív Fotó: Frank Yvette

Az első héten tehát csak részben „mentek le” a megyei elődöntők, azokon 189 versenyző vett részt 19 szakmában. A dolgozatokat április 9–15. között tekinthették meg a fiatalok a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamra szegedi székházában. Volt olyan diák, aki eredményesen tett észrevételt, és így sikerült elérnie a kívánt mentességi ponthatárt. Az eredményeket ugyanakkor a szakmasztar.hu oldalára is feltették a szervezők, a pandémiás helyzetre tekintettel és a személyes kontaktus minimalizálása érdekében.

Név szerinti eredményekkel nem tudott segíteni lapunknak a megyei kamara, azt viszont megtudtuk, hogy az Excel-táblázatban a 6-os kód jelöli Csongrád-Csanád megyét.

A digitális oktatás kihívásai ellenére is többen igen szépen teljesítettek, mintegy 70 versenyző 60 százalék vagy afeletti eredményt ért el. A kamara még április vége előtt elküldi az oktatási intézményeknek az igazolást a mentességről, ha az adott szakképesítés vizsgakövetelményeiben szerepel az írásbeli vizsga.

Megyénkből sok szakmá­ban szerepeltek jól, sőt kiemelkedően az írásbeliző diákok, közülük is érdemes kiemelni Kiri Gergő Gábort, aki 82 szá­­zalékos eredményével a legjobb lett az országban a mechatronikai technikusok között. A szegedi Déri Miksa Szakközépiskolában tanuló fiatalember felkészítő tanára Madarász András és Szemenyei Béla volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában