Élménnyé teszik a nyelvtanulást

2021.05.31. 20:34

Átadták az idegennyelvi verseny díjait az Időspirálban 

Játékos, egyben a tanulásra és a csapatmunkára motiváló, 2018 óta tartott idegennyelvi verseny díjait adták át május 31-én a vásárhelyi Időspirál Élményközpontban. 

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

A motiváció, a stresszmentes, élményszerű tanulás gyakorlatát hangsúlyozta Béresné Kotymán Erzsébet, angol szakos nyelvtanár lapunknak az Időspirál Élményközpontban arra a kérdésre, vajon napjainkban mi határozza meg az idegennyelv oktatás sikerét. Ezen elv szerint állították össze a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában a 2018 óta megrendezett angol és német nyelvű, városi verseny idei feladatsorait is. A 7-8. osztályosok kategóriájának legjobbjai vehették át díjaikat május utolsó napján.

– A gyerekek kedv nélkül nehezen motiválhatók, ezért az élmény alapú tudás különösen értékes

– fogalmazta meg a pedagógus.

Az Időspirálban az élményszerű tanulás elmélete gyakorlattá válhat. Fotó: Tábori Szilvia

Hozzátette, a stresszes állapot, sok egyéb mellett az örömteli tanulást is akadályozhatja. A Szent István Általános iskolában ennek gyakorlati megvalósítása a leghangsúlyosabb feladatuk.

– A gyerekekhez közel kell vinni az idegennyelvet, nem taníthatunk pusztán könyvekből. Angol és német nyelvóráinkon helyet kap a mozgás, a képi inspiráció, az agytorna, a zene

– hangsúlyozta Béresné Kotymán Erzsébet. A kollégáival közösen kidolgozott pedagógiai módszertanukkal elnyerték az Európai Nyelvi díjat. A háromfordulós, online városi idegennyelvi versenyt a kétszáz nevezett tanuló közül kilencvennégyen fejezték be.

Nagy Laura Anna és Galambos Diána, a vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulói összesen 142 pontot értek el, kiérdemelve a 7-8. osztályosok angol kategóriájában az első helyezést. Első osztályos koruk óta tanulnak mindketten angol nyelvet és a tananyag mellett főként eredeti nyelvű filmekkel fejlesztik tudásukat. Szeretnének minél előbb nyelvvizsgázni, hogy megalapozzák a későbbi tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában