főleg az utánpótlás-nevelést szolgálja majd

2021.05.17. 17:26

Jövő nyárra készülhet el Csongrádon a kézilabdacsarnok

A következő év júniusára két beruházást is átadhatnak a városban: a vízilabdások egy fedett medencével, a kézilabda-egyesület pedig egy sportcsarnokkal gazdagodhat. Mindkét esetben folyik a közbeszerzési eljárás, a városházán abban bíznak, minél hamarabb sikerül kiválasztani a kivitelezőt.

M. A.

A Csongrádra tervezett kézilabda munkacsarnok látványtervei. Fotó: csongrad.hu

Forrás: csongrad.hu

Fotó: TURI ATTILA

– Jelenleg is folyik a közbeszerzési eljárás, ha két hónapon belül sikerül kiválasztani a kivitelezőt, akkor jövő év nyarára elkészülhet a kézilabda-munkacsarnok. Az uszodába tervezett fedett medence esetében pedig jövő június 30-ig be kell fejezni a munkálatokat, azaz a két létesítmény nagyjából egy időben készülhet el – tájékoztatott Bedő Tamás polgármester.

A kézilabdacsarnokot a volt kertészeti telep helyére tervezi a város, a területet a tereprendezés után 2018-ban adták át állami tulajdonba, azóta azonban nem történt érdemi előrelépés az ügyben. A közbeszerzést tavaly decemberben írták ki, jelenleg a kivitelező kiválasztására vár a projekt.

A tervek szerint így mutat majd a kézilabdacsarnok.
Fotó: csongrad.hu

A tervek szerint egy több mint 1700 négyzetméter alapterületű épület készül majd a volt kertészeti telep helyen, ahol a csarnok sportpadlója 1000 négyzetmétert foglal el, az öltözők pedig csaknem 120 négyzetméteren kapnak majd helyet.

A kézilabda-munkacsarnok egy hét és fél méter szabad belmagasságú küzdőrészből, 150 ülőhelyes nézőtérből, valamint az ide tartozó földszintes kiszolgálóblokkból áll majd.

Az épületbe az előcsarnokon át lehet bejutni, előtte kialakítanak egy fedett-nyitott várakozóteret. Az intézmény előterében alakítják ki a látogatói mosdókat, a két edzői öltöző és mosdó, a takarítószer-tároló helyiség és a konditerem a pedig folyosó végén kap helyet.

A csarnok elsődlegesen az utánpótlás-nevelést szolgálja majd, a Csongrádi Tigrisek Utánpótlás Kézilabda Egyesület és az NB II.-es felnőttcsapat otthona lesz,

de a Bársony István mezőgazdasági középiskola diákjai is használhatják majd. A létesítmény emellett egyéb sportrendezvények rendezésére is alkalmas lesz, illetve más, nem sportjellegű rendezvények megtartásához szükséges védőburkolat is a fejlesztés része.

Az országban tizenhét településen zajlanak hasonló beruházások, a kormány mintegy 4 és fél milliárd forintot különített el ilyen sportlétesítmények építésére. A csongrádi kézilabdacsarnok az eredeti tervek szerint körülbelül félmilliárd forintból készül majd el. Az építést teljes egészében az állam állja, sőt, a jövőben az állam tartja majd fenn és üzemelteti is a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában