átalakul a tér

2021.05.19. 11:12

Péter-Pál ünnepén adhatják át az új teret Zsombón

Átalakul a hivatali középületeket összefogó központi tér. Az egészségház, a polgármesteri hivatal, a közösségi ház, a piac, a posta, az óvoda, bölcsőde és az iskola közel egymáshoz, egy központi részén helyezkedik el a nagyközségben. A köztük lévő terület azonban eddig funkció nélküli volt.

Munkatársunktól

Zsombó 2021.05..18. elkészült a fõtér fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A beruházás egy vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően valósul meg. A település 13 millió forintot nyert el, amelyet az önkormányzat csaknem 5 millió forinttal egészített ki, így összesen 18 millió forintból újul meg a falu intézményei előtti tér.

Zsombó központi terének középét már ellátták térburkolattal.
Fotó: Kuklis István

A kivitelezés része a tér parkosítása, térburkolattal való ellátása, a polgármesteri hivatal akadálymentesítése, az új bejárat kialakítása, parkolási lehetőségek, kulturált gyalogos és kerékpáros megközelítés biztosítása. A terület középét már ellátták térburkolattal, amelynek a közepén lesz egy kör, ahol a majd egy köztéri szobor kaphat helyet. Ez a rész akár kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Addig is várják az ötleteket a lakosságtól, hogy milyen köztéri alkotást látnának szívesen a Móra Ferenc és az Alkotmány utca kereszteződésében.

Az építkezéssel egy-két héten belül elkészülnek, a növényzet ültetését pedig utána kezdik el. A faluvezetés reményei szerint a tér hivatalos átadója a település falunapján, Péter-Pál ünnepén, júniusban történhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában