a bölcsődéhez kevesebb önrész kellett

2021.05.29. 19:30

Szeméttelep helyett bölcsődére költenek

Nem jut pénz mindenre, ezért dönteni kellett, hogy a szeméttelep épületét, vagy a Rókusi körúti bölcsődét újítsa fel az önkormányzat. A bölcsőde mellett döntöttek, mert oda nem kell annyi önrészt vállalni, mint a másik beruházásnál.

Suki Zoltán

Szeged 2021.05.28. Rókusi körúti bölcsõde fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Még tavaly februárban döntött az önkormányzat arról, hogy felújítják a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. Sándorfalvi úti hulladékkezelő központját. Az épület energetikai korszerűsítésére mondtak igent.

A be­­ruházás 308 millió 803 ezer forintba került volna, amiből Szeged önrésze 184 millió forint, a többi központi támogatás. A járvány azonban közbeszólt, így az elmaradt bevételek miatt nem lehet annyi mindenre költeni, mint szeretnének. Ezért Nagy Sándor alpolgármester azt javasolta, hogy a szeméttelep helyett inkább a Rókusi körúti bölcsőde épületét hozzák rendbe. Ez a tervek szerint 315 millió forintba kerül majd. Ebből a pénzből leszigetelik az épületet, kicserélik az ablakokat és az ajtókat, felújítják a fűtést, a világítást is korszerűsítik, és megépítenek egy akadálymentesített mosdót is.

Korszerűsítik a Rókusi körúti bölcsőde épületét.
Fotó: Kuklis István

További jó hír, hogy végre Deszken is lesz hova vinni a gyerekeket. Megírtuk, hogy 208 millió forintot nyert bölcsőde építésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az önkormányzat tavaly. Nem kezdhettek el dolgozni, mert a közbeszerzési eljáráson érkezett ajánlatok meghaladták a keretet a megemelkedett építőipari árak miatt. A napokban megoldódott a probléma, 120 millió forint állami támogatást kapnak az építkezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában