az önkormányzat pótolja majd

2021.05.18. 11:55

Váratlanul szembejöhet egy busz, avagy a hiányzó KRESZ-tábla rejtélye a Vedres utcában

Egy táblát hiányolt olvasónk Újszegeden, a Vedres utcai buszfordulónál, ami korábban egyirányú volt, de az erre vonatkozó jelzés a felújítások után nem került vissza. Így a közlekedés ott nem túl biztonságos, de megtudtuk, hogy hamarosan megoldódik a helyzet.

Farkas Judit

A Vedres utcai buszforduló továbbra is egyirányú, ebben nincs változás. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Szegedi olvasónktól érkezett a jelzés: mintha hiányozna egy tábla a Vedres utcai buszfordulónál az újszegedi felújítások óta. Emiatt többször is alakult már ki balesetveszélyes helyzet.

A Vedres utcai buszforduló továbbra is egyirányú, ebben nincs változás.
Fotó: Frank Yvette

– Eredetileg egyirányú volt a buszforduló, ám amikor megvolt a felújítás, felfestették a zebrákat, az egyirányú tábla eltűnt. Sőt, egy gyalogátkelő tábla ke­­rült a zebra azon oldalára, ahonnan elvileg semmilyen gépjármű nem jöhetne, mert a garázssor előtt kint maradt az egyirányú utca tábla – így fogalmazott olvasónk, aki azt is elmondta: tábla híján többször előfordult, hogy az autók a kazánház végénél megfordultak, és az egykori egyirányú szakaszon szembe találták magukat a busszal.

Az út keskeny, ki­­térő nincs, „egy kis ide-oda tolatgatás és némi anyázás után tudott a busz elmenni”.

– Ha nincs egyirányú utca tábla, akkor marad a balesetveszélyes szembetalálkozás – de a garázssornál mégis van egy egyirányú behajtani tilos. Akkor ez most hogy is van? – tette fel a kérdést olvasónk, aki szerint a felemás rendszer előbb-utóbb balesethez fog vezetni.

Fotó: Frank Yvette

A jelenlegi felemás helyzet értelmezéséhez segítséget kértünk az illetékesektől. Érdeklődtünk Szeged megyei jogú város önkormányzatánál: végleges-e ez a forgalmi rend, vagy várható, hogy visszaállítják a régit? Lehetséges, hogy csak egy tábla hiányzik a helyszínről, ami az egyirányú utat jelölné, és ami a későbbiekben még kikerül?

Az önkormányzat válaszából az derült ki, hogy a forgalmi rend nem változott, az útszakasz továbbra is egyirányú.

A gyalogátkelőhelyet jelölő tábla va­­lóban feleslegesen került ki az egyik felújítás tervezésekor, ami korrekcióra szorul. Az önkormányzat pótoltatja az egyirányú forgalmi út táblát a buszforduló Vedres utcai torkolatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában