Népszerű a használtcikk-csere

2021.06.21. 17:00

A Cserepes sori piacot pótolják miniben

Sok szegedi betevő falatját jelentette, hogy a Cserepes soron pénzzé tehette nélkülözhető tárgyait. A Cserkó január végi bezárása jelentős hiányt okozott, ezt szeretné most miniben pótolni Oláh János és Kónya Nelli. Népszerű a használtcikk-csere Szegeden.

Kiss Anna

Szeged – 2021.06.16. Cserkó. Volt egyszer egy Cserepes sori piac néven nyitott boltot Oláh János vállalkozó a Kossuth Lajos sugárút elején. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Volt egyszer egy Cserepes sori piac – erre a feliratra lettünk figyelmesek a Kossuth Lajos sugárúton sétálva. Utánajártunk, hogy ki az, aki ilyen mottóval, Cserkó néven nyitott üzletet, és mindezt milyen céllal tette.

– Minden szombaton ott voltunk a január végén bezárt piacon azért, hogy régiségeket adjunk el és vásároljunk. Sok embernek a fizetése vagy nyugdíja kiegészítését jelentette, hogy elhozhatta a Cserepes sorra pénzzé tenni a nélkülözhető használati tárgyait, régiségeit. A pandémia kellős közepén záratta be Szeged piacromboló polgármestere ezt a jól működő piacot. Pont akkor, amikor a legnagyobb szüksége volt ezeknek a szegény embereknek a pénzre. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni – nyilatkozta lapunknak Oláh János tulajdonos.

Kónya Nelli üzletvezető elmondta, tisztában vannak azzal, hogy

csak miniben tudják pótolni a hiányt, de úgy vélik, hogy mint minden normális városnak, úgy a 160 ezres Szegednek is szüksége van egy használtcikk-piacra.

– Ez egy agóra a szegedieknek, a használt cikk árusoknak és vevőknek, valamint a régiséggyűjtőknek. Az üzletnyitást követő pár napban bebizonyosodott, hogy kell egy ilyen tér a megyeszékhelyen, folyamatosan jönnek azok az idősek és fiatalok, akik előtte a Cserepes soron kerestek meg minket – magyarázta. Ahogy ez a mondat elhangzott, az ajtó előtt megjelent Pityu, aki Jánosék rendszeres vásárlója volt a piacon. Most már újra azzá vált.

Oláh Jánosék szerint gazdaságilag indokolatlan volt a január végi zárás, és a polgármester nem felelős városvezetőhöz méltóan járt el. – Ha úgy tett volna, akkor először kialakítják máshol az infrastruktúrát, az eladók átköltöznek az új helyszínre, a régit pedig csak ezt követően zárják be. Persze nem hivatalosan azt terjesztették, hogy márciustól a vadaspark környékén nyitnak egy új piacot, mi el is mentünk oda, de kiderült, hogy az magánterület, szó sincs arról, hogy ott piac nyílna – mutatott rá.

Egyébként nem János és Nelli az egyetlen, aki üzletbe vitte portékáját, miután lakat került a piacra, amivel 250 munkahely szűnt meg. Ugyanis a városban szétszóródva találhatók meg például az édességeket, a mosószereket és a nagy méretű ruhákat árusító piacosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában