moszkviccsal is vonultak

2021.06.10. 12:50

Autókkal ballagtak a Csonka végzősei – Fotók

A Szegedi SZC Csonka János Technikumának végzős tanulói és oktatói autós ballagást rendeztek csütörtökön délelőtt azzal a céllal, hogy a diákok „Csonkás módon” vehessenek búcsút az iskolától.

K. A.

Fotók: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Az első ilyen hagyományteremtőnek szánt eseményt 2019-ben rendezték, ám a következő év ballagását elsöpörte a járvány.

- Ez a felvonulás így két évfolyamtól, 230 tanulótól köszön el egyszerre, hónapok óta egyeztetünk a Szegedi Rendőrkapitánysággal, hogy mi megfelelő időpont a járvány szempontjából. Minden támogatást megkaptunk, hogy a diákok motorkerékpáros és a képzés profiljához illeszkedő veterán autók felvonulásával látványosan és hangosan jelezhessék a város lakóinak, befejezték a tanulmányaikat az intézményben – mondta Tóthné Biró Zsuzsanna igazgató.

A lényegre koncentráló rendőri eligazítás után – dudálni és piros lámpán átmenni szabad – 10 órakor indult el az iskolából a konvoj, a felvezető autó mögött egy 403 Moszkviccsal, a veterán autót motorosok követték.

Majd jöttek a diákok vezette családi autók.

A szoros követési távolságot nem mindenkinek sikerült tartani, így egy kicsit a kelleténél jobban megnyúlt a sor, s torlódott a forgalom a Temesvári körúton, de ez még belefért. A búcsúzók Belvárosi híd, a Tisza Lajos körút, Huszár Mátyás rakpart, Dugonics tér és az Oskola utca érintésével jó hangulatban tértek vissza az iskolához.

Ahogy a seregben mondják, rendkívüli esemény nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában