ott volt a pénteki közgyűlésen

2021.06.25. 09:49

Előkerült Joób Márton

Megjelent a járvány utáni első szegedi közgyűlésen az áfacsalással gyanúsított Joób Márton.

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Botka László bizalmasát, az Összefogás Szegedért Egyesület képviselője a megalapozott gyanú szerint egy olyan bűnszervezetet működtetett, ami 4 éven keresztül ingyenes hirdetési újság kiadásával, terjesztésével és reklámszervezéssel foglalkozó cégeken keresztül több százmillió forint adót csalhatott el.

Fotó: Frank Yvette

A képviselő azt mondta, hogy ügyészi engedéllyel jöhetett el az ülésre. Hozzátette, a NAV vizsgálja a cége 2013 és 2017 közötti működését. Összesen 184 napig volt fegyházban, 5 hónapja van házi őrizetben, és ez szeptember végéig így is marad.

A bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű cég, amelynek tulajdonosa Joób Márton, az ügyészség szerint valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől.

Az, hogy valami nincs rendben Joób Márton cégügyeivel, már tavaly előtt világos lehetett.

Akkor a szegedi Fidesz tartott sajtótájékoztatót, amin elmondták, hogy számlavásárlás miatt vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Joób és cé­­gei ellen, akkor házkutatást is tartottak.

Tápai Péter, a Fidesz helyi al­­elnöke akkor elmondta, hogy a Botka Lászlót támogató Összefogás Szegedért Egyesület ak­­kor még képviselőjelöltjének a vagyonnyilatkozata szerint két vállalkozásban van részesedése, az egyiknek a tulajdonosa is.

Az önkormányzati választás után Joób Márton szociális tanácsnoki posztot kapott, illetve a Sport és Fürdők Kft. felügyelő bizottságába is bekerült. Miután letartóztatását augusztus végén újabb három hónappal meghosszabbították, a tanácsnoki és a felügyelőbizottsági tagságáról is lemondott, de a mandátumát megtartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában