A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei

2021.06.16. 20:51

Hitükről vallottak a hírességek Szegeden

Hazánk ad otthont szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A katolikus világesemény népszerűsítését a bibliai 12 apostol mintájára 12 hírnök végzi országszerte. Közülük négyen Szegedre látogattak szerdán.

K. K.

Fotó: Karnok Csaba

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által szervezett Ébresztő Szeged elnevezésű est során Zsuffa Tünde írónő, Csókay András idegsebész, Szikora Róbert énekes és Dolhai Attila színész beszélgetett életről, halálról, hitről és saját Isten-élményeikről.

Dolhai Attila a közelmúltban átélt hangszalag műtétéről vallott őszintén a népes hallgatóságnak. Elmondta, bár a hivatása, a legfőbb tálentuma került veszélybe a beavatkozáskor, mégsem félt, mert a műtő felé haladva érezte, hogy a Jóisten vigyáz rá.

Csókay András idegsebész, Zsuffa Tünde írónő, Szikora Róbert énekes és Dolhai Attila színész beszélgetett életről, halálról, hitről és saját Isten-élményeikről. Fotó: Karnok Csaba

Szikora Róbert elmesélte, mikor felkérték a NEK hírnökének, éppen születésnapját ünnepelte. Egyetlen kívánsága volt aznap, mégpedig, hogy a Szent Erzsébetről írt és meg nem jelent dalai valódi történetté állhassanak össze. Zsuffa Tünde, a NEK kommunikációs vezetője kérte fel aznap hírnöknek, vállalta a feladatot és azóta megszületett a regény.

Fotó: Karnok Csaba

Csókay András a szenvedés teremtő energiájáról beszélt a megjelenteknek. Elmondta, hogy tízéves kisfia elvesztésekor hallotta a sátán kacaját, ám kitartott Istenbe vetett bizalmában, melynek következtében megkapta azokat a megerősítéseket, melyek a tragédiát drámává szelídítették, mely rendszerint katarzist tartogat. Lelki felemelkedése akkor teljesedhetett be, mikor belátta, hogy Isten bármely embernél jobban tud szeretni, és kisfia már e szeretetben él Jézus mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában